Српски  Magyar 

Предложите кандидате за Октобарску награду

Општина Србобран упутила је јавни позив за подношење предлога за доделу Октобарске награде општине Србобран, Звања почасног грађанина општине Србобран и Захвалнице.

Октобарска награда општине Србобран додељује се за дело које представља највредније достигнуће у науци, култури, уметности, просвети, здравству, физичкој култури, спорту, новинарству, производном раду или у другим областима привредног и друштвеног живота. Награда се додељује појединцима или групама аутора за заједничко остварење.

Звање почасног грађанина општине Србобран додељује се као највиша лична почаст и израз посебног поштовања грађанима који уживају велики углед у земљи и свету.
 
Захвалница се додељује грађанима, предузећима, установама, организацијама или месним заједницама за постигнуте примерене резултате и успехе у раду, учињене подвиге, хумана дела, као и за испољену храброст и пожртвовање у спасавању живота људи и материјалних добара.
 
Предлози се достављају закључно са 06. октобром 2023. године, на адресу Општинска управа Србобран, Трг слободе бр. 2, Србобран, са назнаком предлог за Октобарску награду и признања. Предлози морају бити сачињени у писаној форми и морају бити образложени.
 
Одлуку о лауреатима доноси Комисија за награде и признања општине Србобран.

Преузми: Јавни позив за подношење предлога за доделу Октобарске награде општине Србобран