Српски  Magyar 

Нових 42,9 милиона динара за Дом културе

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре у укупној вредности од 500 милиона динара за финансирање и суфинансирање пројеката обнове и опремања културних установа и центара у јавној својини АП Војводине. На конкурсу Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама подржани су пројекти у 11 градова и општина. Један од пројеката биће реализован у Србобрану, комплетним завршетком реконструкције Дома културе.

„Издвајањем ових средстава покренули смо један снажан процес и верујем да ћемо у будућности бити поносни што смо део заједничке политике јер смо обезбедили финансијска средства која нас воде ка реализацији пројеката у области културе. Тога не би било да нисмо уредили јавне финансије и водили успешну политику заједно са председником Републике и Владом Србије. Због одржања нашег духа, због културних стваралаца и младих који треба да остану у својим срединама, усмерили смо новац и у мање средине“, истакао је Мировић и додао да је од 2016. године до данас уложено 2,8 милијарди динара у инфраструктуру у овој области. 

Како је уговор прецизирао, за пројекат "Реконструкција и доградња објекта Дома културе у Србобрану - наставак II фазе", обезбеђено је 42,9 милиона динара. Корисник средстава мора реализовати пројекат до 31. децембра 2023. године.

"Уговори су потписани у Сремској Митровици. Успели смо да на конкурсу Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, уз подршку Покрајинске владе, обезбедимо новац за завршетак пројекта реконструкције Дома културе. Одобрени новац ће нам омогућити да комплетно завршимо Дом културе, да добијемо модеран објекат за све културне раднике и грађане, простор за извођење свих програма културе. До краја године ћемо завршити све радове и имати прве културне програме на новом месту. Желим да подсетим све грађане да је у претходној години завршен пројекат и припремљена сва неопходна документација за реконструкцију Народне библиотеке, а у току је припрема документације за Дом културе у Турији, тако да ће у фокусу локалне самоуправе у овој и наредној години бити и уређење ова два важна културна простора у нашој општини", рекао је након потписивања уговора у Сремиској Митровици Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

 

Службени лист