Српски  Magyar 

Србобран део регате "Воде Војводине"

Међународна регата "Воде Војводине", 13. по реду, ове године одржава се од 21. до 30. јуна, на Дунаву, Тиси и каналима Дунав – Тиса – Дунав, а пријаве за учешће у овој десетодневној пловидби отворене су до краја маја, саопштило је ЈВП "Воде Војводине".

"Регата, као  и сваке године, окупља љубитеље рекреативне пловидбе, а ове године прећи ће се око 250 километара на војвођанским пловним путевима,  са следећом маршрутом: Нови Сад – Тител – Зрењанин – Житиште – Михајлово – Нови Бечеј – Бечеј – Србобран – Бачки Петровац – Сремски Карловци – Нови Сад.

Регата је отворена за све који су жељни аватуре са друштвом или породицом, а за пријаву је неопходно поседовање регистрованог пловног возила и важеће пловидбене дозволе.

Учешће у регати је бесплатно, а сви заинтересовани треба да попуне пријаву на сајту www.vodevojvodine.rs, те попуњену пријаву са скенираном пловидбеном дозволом пошаљу на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  до 31. маја. Број пријава је ограничен.

Будући да ЈВП 'Воде Војводине' ове године обележава 20 година постојања, те да се сама регата организује с циљем промоције наутичких потенцијала, ЈВП 'Воде Војводине' ће у сарадњи са Градом Новим Садом и Општином Сремски Карловци обележити Међународни дан Дунава, по повратку регаташа, 29. јуна на обали у Сремским Карловцима", наводи се у позиву љубитељима пловидбе.