Српски  Magyar 

Општина Србобран стипендира 107 студената

Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, и Милица Зарић, заменица председника, уручили су данас угвооре о стипендирању, чиме је настављена добра пракса подршке локалне самоуправе високошоклцима на путу до стицања звања академског грађанина.

"Изражавамо пуно задовољство што Општина Србобран поново има прилику да потпише уговоре са студентима, чиме ће се обезбедити стипендирање вашег школовања. И ове године имамо више од сто стипендија за области науке, уметности и спорта, што је велик број, а посебно ми је драго што је из године у годину он све већи. За малу локалну самоуправу, каква је Општина Србобран, то је велика част и понос, и, наравно, добра активност коју реализујемо у току године. Подршка студентима је улагање у будућност. Желимо да на путу личног напредовања у образовању, будемо ваши партнери. Нама је у интересу да што више студената заврши факултете и да се потом врате у своју средину, да допринесу њеном развоју као и развоју нашег друштва. Трудићемо се да обезбедимо и већа средства за ову намену, обезбеђујемо шест милиона динара у буџету за ову годину, али смо свесни стања и да ће бити потребно да се средства повећају. Желимо да будемо још бољи партнери на овом заједничком путу", истакао је Дебељачки, и позвао студенте да се слободно обрате за помоћ локалним челницима кад наиђу на неки изазов, "јер је Општина и њихова кућа".

Према одлуци, право на стипендију добило је 107 студената; 33 студента 1. године, 26 студената виших година са просеком оцена од 7.00 до 7,99, и 48 студената виших година са просеком оцена од 8.00 до 10.00.

Студенти прве године и они са просеком оцена од 7.00 до 7,99 месечно ће примати 3.000 динара, док ће студенти са просеком од 8.00 до 10.00 примати 6.000 динара. 

 

Службени лист