Српски  Magyar 

"Градитељ" опремљен за све врсте послова

Јавно комунално предузеће "Градитељ" обележило је данас 57. рођендан. Свакодневно већ скоро шест деценија радници овог предузећа одговорни су за изглед Србобрана, Турије и Надаља, за дистрибуцију воде и гаса, за уређење и изглед гробља, за многе друге послове који се морају извршавати увек квалитетно, јер само тако грађани могу бити задовољни, а предузеће оправдати своје постојање. За то је потребно и стално улагање, обнављање опреме, што Општина Србобран, као оснивач ЈКП, држи високо међу приоритетима у свом деловању.

Овим поводом машински парк ЈКП данас су посетили Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, Милица Зарић, заменица председника, и Милош Јовановић, директор "Градитеља".

"Овом посетом на Дан Јавног комуналног предузећа 'Градитељ' желимо да се као оснивач уверимо у каквим условима раде запослени у ЈКП, са чиме све располажемо и да ли су ти капацитети довољни да задовоље све врсте потреба корисника. Важна је и анализа да ли смо учинили довољно искорака за унапређење услуга и чини ми се да смо тај задатак успешно решили. Општина Србобран и ЈКП, уз подршку Министарства заштите животне средине, заједно су обезбедили средства за два камиона за одвожење отпада, а купљена је и једна вишенаменска машина, коју је предузеће годинама желело у свом возном парку. Све је ово обезбедило нове услове рада у предузећу, али и снажнију конкурентност предузећа на тржишту, у пословима које ЈКП може да обавља уз све оно што ради за локалну самоуправу и друга државна предузећа. Наш циљ је наставити да добром сарадњом, обезбедити све услове да једино ЈКП у нашој општини буде квалитетно и ефикасно, јер сви заједно имамо обавезу према грађанима и њиховим потребама", рекао је приликом посете машинском парку и сусрета са радницима Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

Према његовим речима, у разговору са руководством ЈКП "Градитељ" у којем је уобличаван план рада за наредни период, констатована је и потреба да се обезбеди и велика цистерна за воду, за потребе наводњавања свих позиција у општини Србобран на којим се саде разне врсте садница.

"Биће потребно инвестирати и у куповину једног трактора за ту цистерну и то би заокружило све оно о чему смо разговарали и за шта смо се сложили да је потребно. И поред свих услуга које ЈКП пружа и обавеза које има, морамо пронаћи начин да и на овом пољу будемо успешни, посебно после периода којем сведочимо све више, а то је да имамо сушна лета и истовремену све већу потребу да заливамо саднице на површинама које пошумљавамо, али и све друге. Једну акцију пошумљавања имаћемо веома брзо, већ у овом месецу, и морамо бити спремни да те нове засаде сачувамо у летњим месецима. Без добре сарадње не можемо имати добре резултате, сви смо на истом задатку, а додатну снажну подршку Општина Србобран има од стране  Министарства заштите животне средине. Уз константну подршку у акцијама пошумљавања, ово министарство је у потпуности финансирало набавку новог камиона за одношење отпада, тако да ћемо на улицама имати три одлична возила - два која су 2022. годиште и једно нешто мало старије, али у одличном стању", рекао је Дебељачки.

Милош Јовановић, директор ЈКП, истакао је да предузеће може да се похвали, "можда и први пут од оснивања", да је у једној години набавило два нова камиона и једну комбиновану вишенаменску машину.

"Сматрамо да смо сада веома добро опремљени за обављање послова, а како смо једино комунално предузеће у општини, имамо велики број делатности у својој понуди, на све позиве смо спремни да се одазовемо и успешно их обавимо. Наравно, увек постоји нешто чиме би возни парк могао да се ојача, да се подмладе возила, али за то има времена. С обзиром да смо једна мала општина, сматрам да смо јако добро опремљени, ту морам да се захвалим локалној самоуправи јер нас добро разуме и поуздан је партнер на ког можемо да се ослонимо у сваком моменту", рекао је Јовановић.