Српски  Magyar 

Улица Пап Павла добија нови коловоз

Улица Пап Павла у Србобрану добиће наредних дана нов, у потпуности реконструисан коловоз у делу од раскрснице са улицом Јожефа Атиле до спајања са Скопљанском. Ово је наставак радова започетих још у пролеће током којих су у потпуности реконструисани коловози у 25 улица у општини Србобран, што је резултат јавно-приватног партнерства општине Србобран.

"Тренутно изводимо радове у улици Пап Павла. Пројекат подразумева комплетну реконструкцију коловоза, ово је трећа улица у Србобрану у којој су кренули радови у претходних неколико недеља и очекујемо да у наредним данима све буде успешно завршено. Подсећам да смо у претходне две године, заједно са Републиком Србијом, уложили око 300 милиона динара у путну инфраструктуру, реконструисали смо 25 улица, што је импозантна бројка, а велики радови нас очекују и у будућности. Нећемо стати, настављамо у обнављање путева јер смо то видели и као један од највећих проблема, а исте сугестије смо добијали и од грађана. Трудимо се да будемо грађанима на услузи, да урадимо све што је у нашој моћи и тако унапредимо квалитет живота у свим местима општине", рекао је данас приликом обиласка радова у улици Пап Павла Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

Милош Јовановић, директор ЈКП "Градитељ", истакао је да радови у Пап Павла износе 10,5 милиона динара, а у све три улице 40 милиона динара. Радове изводи ЈП "Бачка пут".

"Локална самоуправа и Јавно комунално предузеће су одлучили да новац инвестирају у комплетну реконструкцију улица јер знамо да је то много безбедније за грађане који користе ове путеве. Неки пре нас су само крпили ударне рупе, трошили огромне паре, а и даље смо имали небезбедне и неугледне улице. У задње две године је асфалтирано више од 12 километара путева у улицама на територији општине Србобран и можемо рећи да смо ову годину искористили максимално; почели смо са првим даним пролећа а данас је друга половина новембра и ми и даље радимо. У свим улицама у којим радимо подразумева се да урадимо и банкине, проширимо коловоз, како би све било што боље и безбедније, као и да дуже траје. Интервенишемо ми и даље на местима где треба закрпити ударне рупе, али циљ је слушати грађане и најкритичнија места у потпуности реконструисати. Имамо тимове који су задужени за поједине квартове, разговарамо са грађанима и проблемима и трудимо се да реагујемо на њихове захтеве и сугестије. Улица Пап Павла је управо једна од њих за коју нам је сугерисано. Ту смо да будемо у служби грађана, да их чујемо и да изађемо у сусрет њиховим потребама, јер то нам је и обавеза", рекао је Јовановић.

Службени лист