Српски  Magyar 

Општина Србобран поново део "Србија у ритму Европе"

Општина Србобран и у наредној години биће део највеће музичког такмичења за децу у региону - "Србија у ритму Европе". После победничког искуства из 2020. године, па затим улоге домаћина такмичења у 2021, поново је дошло време ући у трку за најбољег, али и овога пута у првом плану наћи ће се стварање прилике младим људима да искажу своје таленте, као и прилике да склопе нова пријатељства, упознају нове градове и државе. Уговор о наставку сарадње данас су потписали Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, и Игор Карадаревић, директор "Ритма Европе".

"Драго ми је што са заједно Србобраном градимо традицију највећег дечијег фестивала у региону и захваљујући Општини Србобран смо имали до сада најбољи телевизијски пренос на Првој ТВ. Даћемо све од себе да се сарадња настави и да деца Србобрана, заједно са децом из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Мађарске стварају добра пријатељства и историју овог музичког фестивала. Србобрану је ово четврти пут да учествује на такмичењу 'Србија у ритму Европе' и за овај период је стигао и да победи и да буде домаћин", рекао је након потписивања уговора Игор Карадаревић, директор "Ритма Европе".

Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, изразио је задовољство што деца из Србобрана, Турије и Надаља поново добијају прилику да се такмиче и буду део највећег музичког фестивала који у фокус ставља њихове таленте.

"Задовољан сам на који начин смо изнели улогу домаћина такмичења и како смо одговорили на тај задатак. Сигуран сам да ће деца поново бити наши добри представници и драго ми што заједно са људима из организације такмичења проналазимо могућности и прилике да они искажу свој таленат и на сјајан начин представе свој град", рекао је Дебељачки.

Потписници уговора сложили су се да је од непроцењивог значаја у овим бурним временима дати деци прилику да буду деца, да кроз песму и игру, а под окриљем организације великог фестивала, покажу шта знају. "Тим људи који води Општину Србобран, на челу са председником Радивојем Дебељачким, заслужује све похвале и захваљујем се на свему учињеном и подршци коју пружа", рекао је Карадаревић.

Службени лист