Српски  Magyar 

"Плави круг" у новој акцији контроле шећера у крви

Друштво за бробу против шећерне болести општине Србобран "Плави круг" и ове године радно ће обележити 14. новембар - Светски дан борбе против дијабетеса.

Према најавама из "Плавог круга", у понедељак, уторак, среду и у петак, 14, 15, 16. и 18. новембра, сви грађани који посете Апотеку Србобран у периоду од 08.00 до 11.00 часова, имаће прилику да измере ниво шећера у крви, ниво крвног притиска и провере вредност пулсоксиметрије, те од активиста "Плавог круга" чују вредне савете за здрав живот и превенцију болести, односно добију тематске часосписе и едукативни материјал.

Др Илија Газепов из "Плавог круга" позвао је све грађане, посебно оне који вредност шећера у крви не мере често, да издвоје само неколико минута за себе и своје здравље и посете Апотеку Србобран, једноставно, бесплатно и без било каквих званичних докумената, пријава и заказивања изврше преглед и можда на време спрече појаву болести коју многи зову "тихи убица".

Тема овогодишњег Светског дана борбе против дијабетеса је приступ савременој дијабетолошкој заштити. Она наглашава важност системске бриге друштва о особама са дијабетесом и подразумева приступ модерним, иновативним терапијама, технолошким решењима, као и одговарајућу доступност лекара пацијентима, како би им се омогућио нормалан живот.

 

Службени лист