Српски  Magyar 

Србобран најбољи домаћин "Србија у ритму Европе"

Србобран је данас предао домаћинство најпопуларнијег музичког фестивала за младе граду Зрењанину, овогодишњем победнику такмичења - "Србија у ритму Европе"! Спектакл у Србобрану, у Центру за спорт и туризам, у ком су учествовала 22 града и специјални гости из братског града Орошхазе, могао се пратити у целој Србији на Првој ТВ, која је обезбедила директан пренос музичког такмичења. Победник је град Зрењанин, а у најужем кругу за титулу победника, са највише бодова након оцена стручног жирија 'Ритма Европе' и жирија градова, били су и Врбас, Апатин и Топола.

"Поносни смо што смо имали могућност да будемо део 'Ритма Европе' не само као такмичари, него сада и као део организације и домаћини овог великог, популарног фестивала. Остварили смо све оно што смо поставили себи као задатак - да за наше младе генерације и њихове вршњаке из целе Србије и једног града из Мађарске створимо услове и прилику да искажу своје таленте, да се добро забаве и граде пријатељства, затим да себи и другима покажемо да умемо да будемо озбиљни домаћини и организатори највећих манифестација свих врста, као и да у свет пошаљемо слику да Србобран има шта да понуди, да има потенцијал и визију како и ком смеру треба да се развија, стављајући увек у фокус грађане и њихове потребе. Напоран рад са партнерима из 'Ритма Европе' и такмичење које је Србија могла да гледа на Првој ТВ, учинили су нас данас срећним и задовољним учињеним", оценио је одмах након такмичења Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

Наступи младих музичких талената из целе Србије, који су певали за земље Европе и две придружене земље у целом пројекту, Аустралију и Израел, изазвали су велико интересовање бројне публике, не само из града домаћина већ из других делова Србије. Подршку су имали и Кикинда, и Лебане, и Крагујевац, и Нови Сад, и Бољевац...

"Цео телевизијски пренос имао сам трему да видим како ће то да изнесу деца Србије, иако сам знао да ће они бити на висини задатка, да су прави професионалци. Потпуно су били једнаки, без великих разлика, али жири 'Ритма Европе, жири градова Србије је гласао тако како је гласао, а онда су СМС поруке гледалаца донеле победу граду Зрењанину. Србобран као домаћин показао се више него изванредно, хвала општини Србобран и заиста све што су Прва ТВ и 'Ритам Европе' могли да замисле као потребу за прављење оваквог спектакла, људи из Србобрана, из Центра за спорт и туризам, из свих структура локалне самоуправе су нам излазили у сусрет, били су наше очи и руке на терену", истакао је Игор  Карадаревић, један од организатора такмичења и водитељ програма.

"Фестивал у Србобрану задао је организационе и техничке стандарде новом победнику и верујем да ће Зрењанин моћи да се одазове нашим упитима и задатку који нас очекује. Наше припреме одмах крећу и надам се да ћемо у победничком духу све то успети да организујемо у великом граду. С друге стране, мали град Србобран показао се као добар организатор, као добар играч у једној важној утакмици. По први пут смо имали и наступ једног града из Мађарске, драго ми је да смо стекли позитивне утиске и ефекте и по том питању, унапређујемо сарадњу и на том пољу и верујем да ћемо наредне године имати и мађарске градове и места укључена у такмичарски део", рекао је Давид Макевић, програмски директор "Ритма Европе".

 

 

Службени лист