Српски  Magyar 

Амбасадор Кипра посетио Србобран

Амбасадор Кипра у Србији Димитриос Теофилакту четврти је дипломата највишег ранга који је у последњих десетак дана посетио Србобран пружајући подршку најпопуларнијем музичком такмичењу за младе, код нас и у региону, "Србија у ритму Европе". Надметање двадесетак градова и општина у Србији, уз наступ младих из Мађарске, биће одржано у Србобрану 15. октобра, уз директан пренос на Првој ТВ.

"Заиста уживам када сам у посети мањим градовима и када контактирам са локалним представницима власти и народа, како би смо реализовали различите пројекте. Посебно ми је драго када су то пројекти који укључују младе људе, као што је то случај у Србобрану. Млади из многих градова добијају прилику да се представе својим музичким талентима, и добијају могућност да упознају победнички тим прошлогодишњег такмичења 'Ритам Европе'. И ја сам имао прилику да их упознам, они су врло талентовани, и искористио сам прилику да их позовем да посете Кипар. Надам се да ће таква посета створити прилику за још више посета, размена, појединачних и заједничких пројеката, како би се повећао број активности и ојачале везе, првенствено између наших градова, а затим културолошки, политички, религијски и историјски да јачамо везе између Кипра и Србије. Надам се да ће локалне власти искористити ту прилику, као и представници 'Ритма Европе'. Имали смо јако добре разговоре са председником и његовим тимом, после чега се надам да ће ово бити почетак плодоносне сарадње у будућности", рекао је амбасадор Теофилакту након сусрета са Радивоје Дебељачким, председником Општине Србобран.

Први човек локалне самоуправе истакао је овом приликом да је сваки састанак са амбасадорима и високим дипломатама био драгоцен, из размене ставова и идеја растао је и формирао се образац како организовати такмичење на начин да сви буду задовољни, да сви добију исту прилику да се представе и из Србобрана оду са најлепшим утисцима, што је домаћину увек важно.

"Нама предстоји организација, и домаћинство, највећег музичког такмичења за децу у Србији, а то је наравно 'Србија у ритму Европе', због чега је било важно да успоставимо још значајнију и ближу сарадњу са нашим пријатељима из 'Ритма Европе'. До сада смо урадили много тога, и сад нам предстоји оно најважније, а то је само такмичење. Због тога је веома важно што данас имамо овако значајног госта код нас. С обзиром на његову велику посвећеност и исказану захвалности што смо га позвали, и ми упућујемо захвалност што је издвојио време и дошао нам у посету, али и за све оно што чини за  'Србију у ритму Европе', и наравно за општину Србобран која је домаћин овогодишњег такмичења. Његова екселенција је увек добродошао у Србобран, увек ће бити једнако лепо примљен, а ја се надам да ће у блиској будућности бити прилике за продубљивање сарадње коју смо започели", поручио је Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран. Заједно са њим амбасадора Кипра и Давида Макевича, директора "Ритма Европе", дочекали су Милена Аларгић, председница Скупштине општине Србобран, Милица Зарић, заменица председника, и Дејан Корцеба, директор Дома културе Србобран.