Српски  Magyar 

Србобрану новац за уклањање депоније на Рајчуру

Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, потписао је данас у Покрајинској влади уговор о додели бесповрaтних средстава за подршку у реализацији пројеката у области заштите животне средине. Према уговору, на конкурсу Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине Општини Србобран припало је 3.000.000 динара за санацију и рекултивацију дивље депоније на локацији Рајчур у Србобрану.

"Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине издвојио је три милиона динара за уклањање депоније на Рајчуру. Ово је сада већ пета дивља депонија коју или заједно са ресорним секретаријатом или самостално кроз локални буџет, за коју добијамо и опредељујемо средства за решавање ових проблема, њихово трајно уклањање и уређење простора. Користим прилику да се још једном захвалим Покрајинској влади и Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине на континуираном улагању у општину Србобран, као и на сталном разумевању на које наилазимо када је у питању решавање комуналних проблема, пре свега у вези са дивљим депонијама", рекао је након потписивања уговора Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

Подршка стиже кроз конкурс који је био намењен финансирању и суфинансирању пројектних активности за решавање проблема неадекватног одлагања отпада – санације и рекултивације дивљих депонија и деградираних површина на територији АП Војводине. Уговоре представницима локалних самоуправа уручио је помоћник покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине Немања Ерцег.

 

 

Службени лист