Српски  Magyar 

Ватерполиста Лука Бошковић бронзани на Светском првенству за кадете

За младог, супер талентованог Србобранца Луку Бошковића, бронзаног са Светског ватерполо првенства за кадете које је пре пар дана завршено у граду Волосу, у Грчкој, данас је у канцеларији председника Општине Радивоја Дебељачког уприличен пријем, управо поводом сјајног успеха који је остварио са репрезентацијом Србије. Лука је само један од низа младих спортиста, фудбалера, кошаркашица и атлетичара, који последњих година име Србобрана проносе широм планете Земље. 

"Можемо рећи да сада већ имамо традицију да организујемо пријеме за успешне, младе спортисте, да им додатно дамо на значају, честитамо на успеху и чујемо од њих да ли постоји могућност да им на неки начин помогнемо да буду још бољи, да им пружимо подршку. Овога пута све честитке иду Луки Бошковићу за сјајан резултат на Светског ватерполо првенству за кадете, освојену бронзану медаљу, која ће бити, уверен сам, подстрек да у будућности стигну оне још сјајније. Ове године смо имали више прилика да организујемо овакве пријеме, то нас чини срећним и надам се да ћете сви ви бити и сениорски репрезентативци Србије. Општина Србобран жели да буде подршка младим, успешним спортистима и учинићемо све да створимо добре услове за њихов развој", истакао је, уз честитке за остварени успех, Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран. Пријему је присуствовао и Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт.

Лука Бошковић рођен је 2006. године, ватерполо је почео да тренира у Мађарској, наставио је у Новом Саду, а тренутно је члан некадашњег европског шампиона - ВК Бечеј. "За мене позив који сам добио од локалне самоуправе представља част и хвала на честиткама и лепим жељама. Првенство је било напорно, и припреме које су трајале цело лето биле су, такође, тешке, али се на крају све исплатило. Полуфинале смо изгубили од Мађара на петерце, али смо се вратили у мечу за бронзу са Црном Гором и успели да освојимо треће место. Можда смо могли и до финала, није било среће, али има времена за нове победе", рекао је талентовани Бошковић, који ће од следеће сезоне играти за сениорски тим ВК Бечеј.

 

Службени лист