Српски  Magyar 

Одржана XXIII седница СО Србобран

приступању изради Средњорочног плана развоја општине Србобран за период 2023-2025. године, затим донет је План детаљне регулације за викенд зону у КО Надаљ I, као и Локални плани управљања отпадом општине Србобран за период од 2022. до 2031. године. Допуњена је и Одлука о обављању делатности пречишћавања и одвођења атмосферских и отпадних вода на територији општине Србобран, измењен План места за постављање плутајућих објеката на делу обале и водног простора на територији општине Србобран, те измењена Одлука о постављању плутајућих објеката на делу обале и водног простора на територији општине Србобран. Измене је претрпела и Одлука о општинским путевима, улицама и некатегорисаним путевима на територији општине Србобран, усвојена је Одлука о праву на накнаду трошкова припреме и лечења у поступку вантелесне оплодње, затим Одлука о утврђивању мањег, односно већег броја деце у васпитним групама у ПУ "Радост" за радну 2022/2023 годину, као и Одлука о другој измени и допуни Одлуке о постављању и одржавању споменика на територији општине Србобран.

Подршку скупштинске већине добио је и измењени Програм отуђења и давања у закуп на одређено време грађевинског земљишта у јавној својини у општини Србобран, извештај о извршењу буџета Општине Србобран за период јануар-јун 2022. године, а дата су и решења о давању сагласности на Извештај о раду ЈКП "Градитељ" за 2021. годину, о давању сагласности на Одлуку о расподели добити по годишњем финансијском извештају ЈКП "Градитељ" за 2021. годину, као и сагласност на Прве измене и допуне Годишњег програма пословања ЈКП "Градитељ". 

Усвојена је и информација о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања ЈКП "Градитељ" за период од јануара до јуна 2022. године, Одлука о спровођењу јавног конкурса за избор директора истог предузећа, и донето решење о именовању Комисије за спровођење конкурса за избор директора.

На крају XXIII заседања дошло је до измене на челу Дома културе Србобран - уместо Соње Стојновић, којој се на успешном вођењу ове установе захвалио Радивој Дебељачки, председника Општине Србобран, за вршиоца дужности директора именован је Дејан Корцеба. 

Седница је завршена одборничким питањима.