Српски  Magyar 

Прворођеним бебама на поклон ауто седишта

Савет за безбедност саобраћаја општина Србобран наставио је данас са акцијом поделе ауто седишта прворођеним бебама у породицама. Овога пута седиште је добила 21 беба која ће се од сада, на најбезбеднији начин и у складу са законским одредбама, превозити аутомобилима, што јесте циљ ове акције локалне самоуправе. Седишта родитељима уручили су Зоран Дудварски, помоћник председника Општине Србобран, и Данијела Вујачић, начелница Општинске управе.

"Поштовани суграђани, драги пријатељи, мени је задовољство да у име локалне самоуправе и у име Савета за безбедност саобраћаја наше општине, данас уручим ова ауто седишта. Драго ми је што Општина предузима низ корака како би помогла свима вама који оснивате породице. Мислим да је за вас и наше најмлађе суграђане ово један значајан поклон", поручио је родитељима Дудварски.

Додела ауто седишта само је једна од бројних врста помоћи које локална самоуправа усмерава ка младим, од тек рођених беба до студената. Све бебе добијају по 20.000 динара и одређену беби опрему при рођењу - 40.000 динара за бебе самохраних родитеља, разна подршка их чека и у предшколској установи и основним и средњим школама током образовања, док студенти имају право на стипендије на вишим и високом школама.