Српски  Magyar 

Министар Удовичић и покрајински секретар Баста посетили Србобран

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетили су данас Србобран - Основну школу "Вук Караџић" и Центар за спорт и туризам, и са представницима локалне самоуправе, школе, установе и спортских организација разговарали о стању спорта и спортске инфраструктуре. Саговорници су посебно истакли важност наставка блиске сарадње у пружању подршке спортским организацијама, развоју спортске инфраструктуре, као и промоцији спорта у циљу друштвене афирмације и професионалног напретка младих. Боравак у Србобрану био је прилика и за наставак редовне акције опремања школских фискултурних сала, тако да су нова спортска опрема и реквизити за ОШ "Вук Караџић" стигли и у спортску халу ЦСТ, у којој ученици изводе наставу физичког васпитања.

Министра спорта и покрајинског секретара за спорт дочекали су Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, Ружица Милић, директорка ОШ "Вук Караџић", Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам, Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт, као и многи грађани.

"Велико ми је задовољство што смо данас у прилици да будемо домаћини Вањи Удовичићу, министру омладине и спорта, и Данету Басти, покрајинском секретару за спорт и омладину. Радујемо се што су поново са нама, да виде како функционишу наши клубови, спортски капацитети и да упознају нашу омладину на чије смо успехе поносни. Задовољни смо сарадњом коју имамо са Министарством и Покрајинским секретаријатом, јер су нам у претходним годинама одобрили бројне пројекте којима је побољшана спортска инфраструктура. Тиме смо омогућили нашој деци, али и професионалним спортистима, добре услове за рад и развој. Надамо се да ће пројекти које ћемо делегирати у будућности, наилазити на једнаку подршку, због чега су овакве посете и важне, јер можемо да покажемо оно што је реализовано, али и да разговарамо о даљим правцима развоја", рекао је Дебељачки. 

Министар спорта Вања Удовичић истакао је овом приликом да отворени и одговорни разговори о свим изазовима са којима се суочавају локални спортски колективи, као и разговори са младима, увек произведу смернице и решења како у наредном периоду омогућити боље услове за исказивање потенцијала свих спортиста.

"Желим да се захвалим председнику општине Радивоју Дебељачком који је својим деловањем у претходном периоду показао да су му положај младих, али и спортских колектива, важни и у самом врху приоритета. То је чинио издвајањима из локалног буџета, али и кроз пројекте које смо заједнички радили. Имамо шта да покажемо, тимским деловањем локалног, покрајинског и републичког нивоа власти улагали смо у фудбалски стадион. До сада су донирани нови семафор и ограда, локална самоуправа је средила свлачионице, а следи сређивање трибина, све из различитих извора финансирања и свако у делокругу својих могућности. Са својим тимом желим да посетим сваку општину и да на исти начин, заједно, тимски, решавамо проблеме", поручио је министар Удовичић.