Српски  Magyar 

Нова акција "Плавог круга"

Друштво за борбу против шећерне болести "Плави круг" организоваће наредне недеље, тачније од понедељка, 24. јануара, до суботе, 29. јануара, акцију превентивних бесплатних прегледа нивоа шећера у крви и крвног притиска. 

Грађани ће, према речима др Илије Газепова, активисте "Плавог круга", свакога дана од 10.00 до 12.00 часова у просторија Апотеке Дома здравља, имати прилику да чују низ савета како на најбољи начин смањити ризике и могућности за оболевање од дијабетеса, како се хранити и колико физички бити активан, те да измере два битна параметра здравственог стања сваког појединца - ниво шећера и крви и крвни притисак. Услуге ће се у Апотеци вршити од понедељка до петка, о у суботу у просторијама "Плаввог круга", у улици Соње Маринковић 18а, и то од 08.00 до 12.00 часова.

"Ова акција има једну специфичност у односу на до сада организоване. Да би стекли што бољу слику о стању здравља, одлучили смо да све тешко покретне дијабетичаре који нам се јаве, али и друге грађане, обиђемо у њиховим кућама, прегледамо их и разговарамо са њима. Ово је важно због чињенице да епидемиолошка ситуација изазива отежан приступ здравственим установама и хронични болесници имају мање прилика да се редовно контролишу и лече. Желимо да на овај начин помогнемо и нашим колегама здравственим радницима који раде у тим отежаним условима и прегледамо један број пацијената у односу на оно чиме се бави 'Плави круг'. Позивам грађане да посете наше просторије наредне недеље, позивам их и да нам се јаве и закажу нашу посету, јер је веома важно да на време откријемо евентуалне промене у вези са дијабетесом, на време кренемо са терапијама и тако обезбедимо успешно лечење", поручио је др Газепов.  

 


                              

 

 

 

Службени лист