Српски  Magyar 

Мир Божији, Христос се роди!

Православни и други верници који поштују јулијански календар, славе данас Божић. Обележавање најрадоснијег хришћанског празника почело је јуче прославом Бадњег дана, а поред црквених порти у којим су налагани Бадњици, весело је било и на Тргу слободе у центру Србобрана, као и у Турији и Надаљу. 

Деда Мраз је још једном обрадовао најмлађе Србобранце, пакетиће су добили сви они који су били на тргу, точило се кувано вино и чај... Није изостало дружење са аниматорима, ни још један одличан ватромет на центром Србобрана. Овога пута посебна порука подршке и љубави упућена је и медицинским радницима који се већ скоро две године беспоштедно боре за здравље нације против COVID 19. У знак љубави и поштовања за медицинаре, Србобранци су око споменика на Тргу слободе формирали ватрено срце. 

Забавно је било и у Турији и Надаљу. Маскирана за традиционално коринђање, деца су певала познате божићне песме, а и до ових места стигао је Деда Мраз и поделио пакетиће. Програми су улепшани великим ватрометима. 

"Још један леп догађај у Србобрану за Бадње вече. Срећно смо јер смо успели да окупимо људе на Тргу слободе, да се заједно провеселимо, најмлађима поделимо пакетиће и разменимо најлепше жеље за најрадоснији хришћански празник. Користим прилику да свим становницима општине Србобран честитам Божић уз традиционални поздрав - Мир Божији - Христос се роди", поручио је Радивој Дебељачки, председник општине Србобран.

Он је поздравио иницијативу Месне заједнице Србобран да се у Бадњој ноћи окупљени јавно захвале медицинским радницима за све учињено у борби против корона вируса. "Једно велико ватрено срце послало је поруку љубави нашим радницима у здравству који се јуначки боре да заштите наше здравље. Надам се да ћемо што пре изаћи из ове ситуације, а све заслуге за коначну победу у коју не сумњамо, припадају медицинским радницима. Наше је било да их подржимо на сваки начин и тако ће бити и у будућности", истакао је Дебељачки. 

 

 

Службени лист