Jan 28, 2022 Last Updated 7:44 AM, Jan 27, 2022

Дом здравља и "Плави круг" настављају вакцинацију против COVID 19

Дом здравља "Др Ђорђе Бастић" и Душтво за борбу против шећерне болести "Плави круг" настављају са првим радним даном у 2022. годину акцију вакцинације против COVID 19.

Од уторка, 04. јануара, свакога радног дана у просторијама "Плавог круга" у улици Соње Маринковић 18а, заинтересовани грађани могу се вакцинисати у периоду од 08.00 до 10.00 часова. Њима су на располагању вакцина Sinopharm, без заказивања, и вакцина Pfizer за коју је потребно претходно заказати термин

Иначе, према данашњем саопштењу, Институт за јавно здравље Војводине оцењује епидемиолошку ситуацију у АП Војводини као ванредну. Током претходног дана у Војводини је регистровано 141 нових случајева. У Новом Саду је регистровано 80 новооболелих. Међу новооболелима и даље доминира радно активно становништво, а међу њима највећи део чине особе узраста 40 до 59 година, а потом 20 до 39 година. У структури оболелих доминирају невакцинисане особе свих узраста. У овом тренутку број регистрованих активних случајева у АП Војводини је 3346. Највећи број регистрованих активних случајева је у Новом Саду, 808. Институт сматра да у наредном периоду треба посветити пажњу поштовању предложених општих мера заштите на сваком месту и посебно потреби вакцинације што већег броја људи и подизању обухвата вакцинацијом.