Jan 28, 2022 Last Updated 7:44 AM, Jan 27, 2022

Очекују се велике инвестиције у пољопривреди за општину Србобран

Министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Бранислав Недимовић, посетио је данас Пољопривредно газдинство Јована Татића у Турији које је у склопу ОЗЗ „Тера Нова“.

Министра Недимовића дочекао је председник општине Србобран Радивој Дебељачки са сарадницима, домаћин Јован Татић, али и бројни пољопривредници из општине. У непосредном контакту са пољопривредницима министар је, између осталог, разговарао о субвенцијама и конкурсима за пољопривреднике које ће расписати ресорно министарство.

Председник општине Радивој Дебељачки истакао је значај данашње посете министра.

„Веома је значајно за нас и наше пољопривреднике што данас поново имамо прилику да разговарамо са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем. Отворили смо многе теме, а све су повезане са пољопривредном производњом. Ове године смо определили доста средстава из општинског буџета управо за пољопривредне произвођаче. Трудићемо се да и наредне године наставимо са тим трендом, пре свега нас у наредној години чека уређење атарских путева, што је веома важно за нашу општину. Као што смо радили до сада и наредне године биће бескаматни кредити за пољопривредне произвођаче, за пољопривредна газдинства. Оно што је посебно важно, што је повезано са нашом општином, јесте то што радимо са ЈВП 'Воде Војводине', спајање канала и Криваје. Очекујем да ћемо са тим пројектом успети да обезбедимо да готово 6.000 хектара обрадиве површине има могућност за наводњавање. Србобран заиста очекују озбиљне инвестиције у пољопривреди, тим пре важно је да о томе разговарамо и са пољопривредним произвођачима“, рекао је Дебељачки. Он је најавио и електрификацију атара као битну инвестицију важну за пољопривреднике, а радови на електрификацији атара могли би да почну на пролеће.