Jan 28, 2022 Last Updated 7:44 AM, Jan 27, 2022

Мировић обишао радове на реконструкцији Задружног дома

"До јесени следеће године Дом културе у Србобрану добиће ново рухо – потпуно обновљен стари објекат и дограђен нови", изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка радова на комплетној реконструкцији Задружног дома у центру Србобрана.

За прву фазу радова која обухвата обнову објекта, Покрајинска влада издвојила је 40 милиона динара.

„Ово је фантастична зграда коју је пројектовао архитекта Ђорђе Табаковић и заједничким трудом општине Србобран и Покрајинске владе, уз ангажман извођача радова, приступили смо реконструкцији прве фазе, а постигли смо договор да одмах након усвајања буџета за наредну годину, издвојимо и средства и за другу фазу радова на овом пројекту. Верујем да ће радови током наредне године тећи у континуитету и а ћемо до јесени имати потпуно реконструисан и културној заједници предат на употребу опремљен центар. Покрајинска влада припрема и изводи реконструкцију културних центара и домова културе широм Војводине, у Равном Селу, Велебиту, Голубинцима, а круна нашег рада, када је реч о пројектима у овој области, јесте реконструкција Студија М, који ће остати у својој функцији, али у новом руху, као и изградња Музеја 20 21, за шта смо већ определили средства у наредној години“, истакао је Мировић.

Изражавајући захвалност на сталној подршци пројектима општине Србобран коју пружају покрајински органи власти, Радивој Дебељачки, председник општине, истакао је да Србобран с нестрпљењем чека ново централно место на ком ће се окупљати сви културни радници и грађани.

"Ово је прва фаза реконструкције Задружног дома, будућег Дома културе за целу нашу општину. У првој фази обухваћени су радови на реконструкцији крова, санацији фасаде, изолацији објекта, постављању нових подова, затим изградњи додатних просторија за свлачионице и други грађевински радови, због чега смо веома задовољни. Задовољни смо и како радови теку и план је да крајем марта ова прва фаза буде окончана. Србобранци су дуги низ година чекали обнову овог објекта, више од једне деценије је ван употребе, а изграђен је још 1955. године. Од тада никада није урађена детаљна санација и реконструкција. Надам се да ћемо брзо реализовати и другу фазу реконструкције објекта и да ћемо имати прилику да овом месту имамо све оне културне манифестације којим се Србобран поноси", рекао је Радивој Дебељачки.

Према речима председника Покрајинске владе Мировића, само ови примери показују да су обезбеђена знатна средства за културне установе и посленике, који ће имати квалитетније услове за рад. Обиласку радова присуствовала је и Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Прилог ТВ Бачка