Dec 01, 2021 Last Updated 7:50 AM, Nov 30, 2021

Уличне трке у част Дана општине Србобран

Поводом обележавања Дана општине, Србобран је у среду био поприште традиционалних Уличних трка за ученике основних и једне средње школе, као и за грађане. Организатор манифестације био је Центар за спорт и туризам општине Србобран, у сарадњи са бројним локалним установама и организацијама. 

"Време нас је послужило максимално, дан је прелеп, идеалан за спорт на отвореном, а ми га користимо на најлепши начин. Одржавање Уличних трка поводом Дана ослобођења Србобрана и Дана општине дуга је традиција, учествују деца свих разреда основних и средње школе, и овом приликом захваљујем се учесницима, директоркама свих школа, јер се увек радо одазову нашем позиву, а без њих не би ни имало смисла организовати трке. Учествује јако велик број деце, из сва три насељена места, Србобрана, Турије и Надаља, више од 400, а можда и 500 учесника", истакао је не скривајући задовољство Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам. Он је захвалио локалној самоуправи као покровитељу манифестације, посебно из разлога што је за децу из Турије и Надаља обезбедила аутобуски превоз на такмичење. "Не треба заборавити ни општинске установе, Дом здравља, ЈКП ‘Градитаљ’, Полицијску станицу, Дом културе, и први пут од ове године и Црвени крст Србобран, који се укључио у организацију и реализацију трка", рекао је Субић.

Одржано је укупно девет трка, на 200, 400, 600, 800 и 1.000 метара. Код основаца су дечаци и девојчице трчали одвојено, по два разреда у свакој трци (I и II, III и IV, V и VI, VII и VIII), док је код средњошколаца одржана заједничка трка у којој су могли да учествују и остали грађани. За троје првопласираних у свим тркама обезбеђене су медаље и дипломе, док су мајице уз њих добили и сви пласирани до 10. места.

Сви учесници трка су на циљу могли да добију расхлађену флаширану воду и бомбоне, које је делио Црвени крст. "Слободан Субић нас је позвао да се укључимо у организацију манифестације, што смо ми радо прихватили, као што, уосталом, чинимо и у свим другим приликама. Увек је лепо радити за децу и то су нам најдраже акције", рекао је секретар Црвеног крста Горан Радовановић.

Службени лист