Српски  Magyar 

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Дом здравља "Др Ђорђе Бастић" објавио је данас да од понедељка, 18. октобра, у овој установи почиње вакцинација против сезонског грипа.

Како је саопштено, вакцинација против сезонског грипа вршиће се свакодневно од 07.00 до 19.00 часова, док ће исти поступак у амбулантама у Турији и Надаљу бити организован од 07.00 до 14.00 часова. Сви заинтересовани прецизна упутства о вакцинацији добиће након прегледа од свог избраног лекара. Вакцинација против COVID 19 наставља се у просторијама Друштва за борбу против шећерне болести "Плави круг" у Србобрану.

Све особе које су у посебном ризику, имају хронична обољења, оне које нису на терапији малигних болести и које имају било које друге хроничне здравствене тегобе потребно је да се определе и дођу на вакцинацију у домове здравља зато што је период стварања имунитета две до три недеље после примања вакцине. Последње препоруке су да се вакцине против грипа и COVID 19 могу примити истог дана у различите руке. Особе које се још нису вакцинисале против COVID 19 то могу урадити, а особе код којих је прошло шест месеци од ревакцинације, могу да приме трећу дозу.