Српски  Magyar 

НИС донирао рачунарску опрему школи у Турији

Представници Нафтне индустрије Србије посетили су данас Основну школу "Петар Драпшин" у Турији и на лицу места уверили се како је реализован пројекат "Заједници заједно", вредан 2,5 милиона динара, који је компанија финансирала у овој образовној установи. Школу је овим поводом посетио Ненад Стевановић, руководилац НИС-овог Погона Средњи Банат, а домаћини су му били Бранислава Зеремски, директорка ОШ "Петар Драпшин", и Радивој Дебељачки, председник општине Србобран.

"Свесна да је улагање у образовање улагање у будућност, компанија НИС је, кроз свој програм друштвене одговорности 'Заједници заједно', Основној школи 'Петар Драпшин' донирала средства у износу од 2,5 милиона динара за потребе набавке савремене дигиталне опреме", саопштено је из НИС-а.

Захваљујући овој донацији, опремљено је 15 школских учионица са 15 лаптопова и 15 пројектора, док су две учионице опремљене  интерактивним таблама. Такође, кроз поменути пројекат, ОШ „Петар Драпшин“ набавила је и 10 PC и шест таблет рачунара који ће умногоме унапредити и побољшати рад наставника и ученика школе. Овом донацијом савремене дигиталне опреме омогућено је и да наредне генерације ученика развијају своје дигиталне компетенције, док је компанија НИС још једном је потврдила своју решеност да води рачуна о заједници у којој послује и подржава развој и модернизацију друштва у Србији.

Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, истакао је да је ова општина од самог почетка укључена у програм "Заједници заједно". "Веома смо задовољни што смо данас у школи где је реализован пројекат дигитализације опреме, а исти овакав пројекат реализован је претходне године у још једној школи не територији наше општине. Драго нам је да можемо деци да пружимо боље услове за школовање, јер нам је улагање у младе један од приоритета. Настављамо у истом правцу, са улагањем у школе, предвиђена је санација гасног котла у основној школи у Надаљу, такође кроз програм 'Заједници заједно', а замену котла ћемо имати и у овој школи, што ће омогућити да грејна сезона почне неометано“, навео је Дебељачки и истакао да је кроз до сада реализованих чак 52 пројекта, у општину Србобран уложено 67,5 милиона динара.

Ненад Стевановић, руководилац Погона Средњи Банат у НИС-у, нагласио је успешну сарадњу компаније НИС и општине Србобран. "Компанија НИС и општина Србобран успешно сарађују дуги низ година, ово је само један од пројеката који доказује ту успешну сарадњу и потврђује значај који дајемо сарадњи са локалним самоуправама. До сада смо реализовали више од 52 пројекта, а ове године, одредили смо са колегама из општине да нам је опремање школа приоритет. Буџет од пет милиона динара је одређен прошле године за две школе у Србобрану у унапређење дигитализације образовних програма, а током ове године спровешћемо пројекте у области екологије и заштите животне средине такође у овој општини", рекао је Стевановић.

Директорка ОШ "Петар Драпшин" Бранислава Зеремски захвалила се на донацији која је омогућила дигитализацију учионица. "Сада имамо 15 кабинета са рачунарима и пројекторима и две табле. Хвала компанији НИС, локалној самоуправи на свему што је урађено у нашој школи и надам се да ће ученици сада много боље да раде, много боље да уче и да буду задовољни условима које смо унапредили", истакла је Зеремски.

 

Службени лист