Aug 11, 2022 Last Updated 2:32 PM, Aug 10, 2022

Предавање за прваке о безбедном кретању у саобраћају

Црвени крст Србобран и Полицијска станица Србобран организовали су у основним школама "Вук Караџић" и "Јован Јовановић Змај" предавање за најмлађе основце на ком се говорило о безбедности у саобраћају. Саобраћајни полицајци одржали су теоријско предавање о томе како се безбедно прелази улица и како се уопште кретати у близини саобраћајница, а потом су заједно са децом, у пратњи њихових учитељица, примењивали научено у улици Светог Саве.

"Акцију је иницирао Црвени крст, а радо су јој се прикључили ПС Србобран и ОШ ‘Вук Караџић’ и ‘Јован Јовановић Змај’. За све прваке безбедност у саобраћају је врло важна, и ово је један од првих њихових контаката са том темом, а врло је важно о томе их едуковати јер ће све чешће долазити у прилику да прелазе улицу без надзора одраслих. Поделили смо деци распореде часова са мотивима саобраћаја, као и едукативне лифлете о безбедном кретању на путу од куће до школе", рекао је секретар Црвеног крста Горан Радовановић.

Радовановић је апеловао на родитеље да о овој теми разговарају са својом децом и да их подсећају на правила безбедног преласка улице. "Посебно бих замолио родитеље када личним аутомобилом долазе по децу у школу, да не седе за воланом и чекају да деца уђу, већ да изађу и дете уведу у ауто. На тај начин спречиће децу да истрче на пут и тако угрозе свој живот", рекао је Радовановић и најавио сличне акције у школама у Турији и Надаљу.