Jul 30, 2021 Last Updated 8:25 AM, Jul 29, 2021

Пријем и награде за ученике генерације

Најбољи ученици општине Србобран, ђаци генерације у својим школама, награђени су данас од локалне самоуправе за сјајне резултате постигнуте током школовања. За њих је приређен пријем у СО Србобран, где их је дочекао Радивој Дебељачки, председник општине.

"Задовољство је сусрести се и разговарати са најбољим међу најбољима, ученицима генерације у свим школама у нашој општини. Овај дан увек је један од најлепших дана и пријема у години, када имамо прилику да чујемо младе и паметне људе, за које сам сигуран да ће своје знање у будућности употребити у својој средини, на корист своје заједнице, и тако допринети да Србобран буде још бољи и лепши за живот. Њихове велике амбиције припадају младости, важно је да током школовања покажу да су вредни, да желе да напредују и стичу нова знања, и очекујем да остваре успехе у будућности", рекао је Дебељачки и пожелео ученицима генерације нове успехе у наставку школовања.

У име изабраних и награђених речи захвалности упутио је Лазар Парошки, ученик генерације у Гимназији "Светозар Милетић". "Хвала општини Србобран и председнику Радивоју Дебељачком на свечаном пријему, изреченим похвалама и лепим поклонима. Драго нам је што локална самоуправе препознаје наше успехе, што подржава наше школовање и што имамо јасан сигнал од председника општине да су могућности за даљу сарадњу широм отворене", рекао је Парошки, који школовање наставља на колеџу у Сједињеним Америчким Државама, али има план да се након тога врати у Србију.

Награђени ученици генерације:

Основна школа "Вук Караџић" - Теодора Јојкић

Основна школа "Јован Јовановић Змај" - Анђела Чаленић (за школовање на српском наставном језику), Летициа Ухач (за школовање на мађарском наставном језику)

Основна школа "Петар Драпшин" - Лазар Велицки

Основна школа "Жарко Зрењанин Уча" - Вељко Голуб

Гимназија и економска школа "Светозар Милетић" - Лазар Парошки и Драгана Јајић