Српски  Magyar 

Петровдан за памћење

Дуго ће Србобран памтити Петровдан 2021. године - "Рибља чорба" и "Банда дрвена" топлу јулску ноћ додатно су загрејали одличним свиркама, а Трг слободе, највећи трг у Србобрану, био је мали да прими све оне који су желели да чују хитове популарних бендова.

И није било никаквог загревања и увођења у ритам; експлозија на разгласу већ у првој песми имала је партнера у ватромету над центром града, тако да је Србобран одмах заиграо и запевао пуном снагом са Бором Ђорђевићем. Низали су се хитови, а реакција публике најбољи је доказ да је овогодишњи избор главних звезди програма био пун погодак. Ово је "Рибљој чорби" био први наступ у Србобрану након више од десет година, тога се сетио и фронтмен бенда, тако да је пред сам концерт новинарима најавио добру двочасовну свирку, уз речи - "Толико још увек можемо да издржимо".

"Као прво, срећна слава! Дуго нисмо били у Србобрану, стварно дуго, али имаћемо добар концерт. Већ смо се уходали, опоравили смо, али као што знате, Миша нам је умро и ово је четврта свирка без њега. Ако неко, уопште, може да га замени, са нама вечерас свира Иван Станковић Ивке, наш нови члан, али искусан басиста, који је и пре мењао Мишу у неким ситуацијама. Свирали у овом саставу већ неколико пута, у Крагујевцу пред 8.000 људи, и то је за нас било фантастично охрабрење, с' обзиром да нисмо свирали годину и по дана. Верујте ми да смо вежбали као луди и имали трему како ће све то изгледати, и прошло је одлично. Одмах затим смо свирали у Скопљу и Инђији, сада је Србобран, а следи Ниш, Деспотовац, Бања Лука па Цеље. Волимо да свирамо, то је једино што знамо да радимо како треба, прија нам што поново можемо да будемо на бини", рекао је Бора пред сам наступ.

Пре њега, окупљенима се обратио Радивој Дебељачки, председник општине, уз најлепше жеље за славу Србобрану, и наду да граду и његовим становницима долазе још бољи дани, развој и напредак.

"Драги моји Србобранке и Србобранци, поштовани гости из других градова и општина, надам се да вам је лепо вечерас у Србобрану. Желим вам у име општине Србобран пријатну добродошлицу у Србобран, који је увек био широког срца, прави домаћин, и надам се да ћемо овако наставити и вечерас уз концерте. Задовољство ми је што смо се скупили у оваквом броју вечерас, коначно можемо да размишљемо озбиљније да, све што је тешко да оставимо иза нас и да наставимо да идемо напред и да наставимо да живимо нормално. Драго ми је што Србобран може да се поноси својом манифестацијом, нечим што заиста обележава наше место, нашу општину. Желим свима срећан Петровдан, да се лепо проведете вечерас и надам се да ћемо заједно радити на томе да наше место буде још боље и још лепше. Хвала вам и уживајте вечерас", поручио је Дебељачки.

Завршетак концерта у поноћ није означио и крај петровданског славља; многи су се са трга преселили у србобранске локале, у којима су уживо наступали музичари свих праваца. Славило се до зоре, онако како само Србобран уме да обележи Петровдан.

 

 

Службени лист