Jul 30, 2021 Last Updated 8:25 AM, Jul 29, 2021

Србобран има врхунског кик бокс борца

Председник општине Србобран Радивој Дебељачки, заједно са сарадницима, организовао је данас пријем за Ђорђа Вујаковића, младог кик боксера из Србобрана, репрезентативца Србије и освајача сребрне медаље на недавно одржаном Европском кик бокс купу у Хрватској. Пријем је био прилика да се по први пут јавно искажу честитке за сјајан успех Вујаковића, али и да се још једном потврди спремност локалне самоуправе да снажно подржи развој успешних спортиста.

"Извесно је да је пред Ђорђем велика спортска каријера и разговарали смо шта је све неопходно учинити и како ми као локална самоуправа му можемо помоћи у неким сегментима, да постигне још боље резултате. Ђорђе зна да има подршку општине Србобран, као што је имају други спортисти и клубови у нашој локалној заједници. Имамо разлога да се поносимо бројем спортиста и клубова, а у последње време популарност стиче и кик бокс, иако припада групи индивидуалних спортова за које има мање интересовања него за колективне. Кик бокс је постао олимпијски спорт и можда једнога дана будемо имали и олимпијца из нашег града. Зато је ово прави тренутак да пружимо снажну подршку овом спорту, да додатно мотивишемо нашег младог суграђанина да и он, евентуално, постане олимпијац. Желимо му сву срећу у будућности и много добрих резултата и успеха у каријери", рекао је Дебељачки и младом Ђорђу уручио пригодан поклон.

"Овим пријемом већ је учињено за мене. Јавност до сада није знала за моје резултате и већ ова посета донела је да се за њих шире сазна, што ми веома значи. Хвала општини Србобран што је спремна да пружи подршку мом спортском развоју", рекао је Вујаковић и захвалио тренерима Жарку Радовићу и Немањи Вујаковићу на свакодневној подршци и стрпљењу у раду на тренинзима.

Пријему у згради СО Србобран, присуствовали су и Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт, Милош Јовановић, директор ЈКП "Градитељ", као и Немања Пантелић, тренер Кик бокс клуба "Топ тим".