Српски  Magyar 

Успешна Недеља Црвеног крста

Локална организација Црвеног крста Србобран придружила су обележавању Недеље Црвеног крста, која траје од 08. до 15. маја. Под слоганом “Незаустављиви – Рачунајте на нас зато што и када је најтеже и даље смо заједно”, волонтери и активисти Црвеног крста, предвођени секретаром организације Гораном Радовановићем, осмислили су и реализују ових дана низ активисти.

"Овогодишња Недеља Црвеног крста обележава се у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за социјалну политику, демографију и равноправност полова, а Црвени крст Србије и Војводине, обезбедио је пакет добродошлице за сваку новорођену бебу, који се састоји од поклона, чланске карте Црвеног крста и Радоснице. Поред тога, наша општинска организација имала је у претходним данима низ активности, а неке тек треба да реализујемо. Активни смо у помоћи грађанима приликом имунизације, имамо стални пункт испред канцеларије Црвеног крста где грађанима делимо материјал са важним информацијама које се тичу здравља, обишли смо основне школе где смо ђаке старијих разреда информисали о двема темама, за које смо, такође, делили штампани материјал. Прва тема била је ‘Унапређење здравља и добро ментално здравље’, а друга ‘Пушење није игра, и не почињи круг зависности’, што мислим да су врло важне теме за овај узраст деце. Поготово интересантна тема за старије основце је 'Пушење није игра', јер се у том узрасту први пут појављују такви изазови. Такође, част ми је да објавим како су се у овој недељи пријавиле две нове особе за волонтирање при Црвеном крсту, што са свим до сада придошлим младим волонтерима чини нашу организацију још снажнијом и озбиљнијом", рекао је Радовановић и захвалио свим волонтерима на ангажовању и труду.

Радовановић се захвалио и локалној самоуправи, са којом, истиче, има јако добру сарадњу. "Општина је уступила на коришћење локал у Змај Јовиној улици, помогла је у његовом уређењу и он се сад користи као магацин из ког се снабдевају социјално угрожене особе са пакетима помоћи. Имамо сталну подршку општине Србобран у акцији унапређења стандарда грађана корисника народне кухиње", рекао је секретар Црвеног крста.

За наредне дане договорено је предавање за ученике Гимназије и економске школе "Светозар Милетић" на тему "Прва помоћ". Такође, Радовановић очекује да би могао бити одобрен пројекат преко Националне службе за запошљавање о ангажману пет сарадника који би били испомоћ у раду Народне кухиње.

Службени лист