May 17, 2021 Last Updated 6:54 PM, May 14, 2021

Вакцинација и ревакцинација на истом месту

Дом здравља "Др Ђорђе Бастић" обратио се јавности са два важна обавештења која регулишу процес ревакцинације у празничним данима који су пред нама.

У првом обавештењу стоји да ће сва лица која су прву вакцину добила 8. априла у амбулантама у Турији и Надаљу, и ревакцинацију извршити на истом месту. Ревакцинација је заказана за четвртак, 29. априла, у истим терминима као и вакцинација - у амбуланти у Турији од 14.00 до 17.00 часова, а у амбуланти у Надаљу од 17.00 до 20.00 часова, иако у позиву на ревакцинацију који су добили од стране еУправе, као место добијања друге вакцине стоји Дом здравља "Др Ђорђе Бастић" у Србобрану. Из ове установе поручују свим вакцинисаним становницима Турије и Надаља да ће у свом месту бити и ревакцинисани, у наведеним терминима.

Друго обавештење односи се на ревакцинацију особа које су се вакцинисале 09. и 10. априла у Дому здравља. Како је Институт за јавно здравље "Милан Јовановић Батут" донео одлуку да 30. априла, на Велики петак, 01. маја, за Празник рада, и 02. маја, на Васкрс, нема вакцинације и ревакцинације, из Дома здравља "Др Ђорђе Бастић" обавештавају грађане да ће све особе које су се требале ревакцинисати у петак и суботу, 30. априла и 01. маја, то имати прилику да ураде првих дана након празника - они који су се вакцинисали 09. априла и требали би примити ревакцину 30. априла, одлажу се за понедељак, 03. мај, а они који су се вакцинисали 10. априла и требали би примити ревакцину 01. маја, одлажу се за уторак, 04. мај. Директор Дома здравља "Др Ђорђе Бастић" др Властимир Кладар апелује на грађане да се придржавају упутстава и препорука, посебно у данима празника, као и да наставе да поштују све прописане епидемиолошке мере.

Службени лист