Српски  Magyar 

Пријем за шампионски ОКК Србобран

Са жељом да још једном укажу поштовање и упуте честитке због фантастичног спортског успеха, председник општине Србобран, Радивој Дебељачки, и заменица председника општине, Милица Зарић, организовали су данас пријем за кошаркаше ОКК Србобран, шампионе II Регионалне кошаркашке лиге.

„Желели смо данас да угостимо кошаркаше у нашој општини како би смо им показали колико нам је важно, и изнад свега драго, што је име ‘Србобран’ овенчано шампионским пехаром. То је успех вредан дивљења, а оно што мене посебно радује, јесте успех у спорту који лично волим и који је добрим делом део и мог живота. Нема потребе да наглашавам колико свака ново одличје у спорту значи једној малој општини попут наше. Чињеница да је наш клуб много бољи од неких који долазе из великих градова, где не недостаје новца и талента, знак је да се у Србобрану добро ради и тренира, да имамо добре кошаркашке стручњаке који умеју своје знање да пренесу на децу и да се у клубу негују здрави међуљудски односи. Хемија у колективу је добра, то свако ко је погледао једну утакмицу може да посведочи. Ти момци су међусобно пријатељи, такав однос имају и са тренерима, и мишљења сам да из тога произилази и овај велики успех", рекао је Дебељачки и пожелео да и наредна такмичарска сезона за ОКК Србобран буде успешна.

Треба подсетити да је клуб из Србобрана завршио сезону са 22 победе и без и једног пораза, уз просек од 100 поена по утакмици. 

Јован Андрић, први тренер ОКК, али и члан Општинског већа задужен за спорт, захвалио се председнику општине Дебељачком, на константној подршци, без које не би било могуће циљати највеће спортске успехе.

"Представљали смо нашу општину у најлепшем светлу где год да смо играли, борили се за дрес који носи грб општине Србобран, и оно што могу да обећам је да ћемо у наредној сезони да 'гинемо' као што је то био случај у протеклих девет месеци. Без помоћи општине ово не би било могуће, велику захвалност за подршку и за данашњи пријем упућујем председнику и заменици председника, и радујем се наставку сарадње у будућности. Пред нам је велики посао, треба да се спремимо за сезону у вишем рангу такмичења, и надам се да ћемо најзад моћи да играмо пред публиком, јер знам да многи желе да уживају у нашим утакмицама. Као ретко који тим у војвођанским лигама, наш клуб има велику подршку навијача, што нам је за понос", рекао је Андрић. У знак сећања на историјски успех поклонио је председнику општине урамљену фотографију са церемоније пријема шампионског пехара, којој је присуствовао и Дебељачки, као и кошаркашку лопту са потписима свих играча и стручног штаба.

 

Службени лист