Српски  Magyar 

Србобран тежи сталном развоју спорта

Зоран Гајић, председник Одбојкашког савеза Србије, посетио је данас Србобран и Турију. У сусрету са Радивојем Дебељачким, председником општине, те људима који су задужени за област спорта, Јовицом Андрићем, чланом Општинског већа, Слободаном Субићем, директором Центра за спорт и туризам, као и са Бошком Поповићем, председником ЖОК "Elan Voley", и Александаром Јојкићем, председником ОК "Младост", разговарало се о могућностима развоја овог спорта и унапређења спортске инфраструктуре. Састанку је присуствовала и Милица Зарић, заменица председника општине Србобран.

"Ова посета део је стратегије коју у последњих пет година спроводимо мој тим и ја. Наш задатак је да водимо бригу о клубовима у малим срединама и ова посета је у том смислу и замишљена. Овде се ради о једној искреној и честитој причи. Без оваквих људи које смо срели у Србобрану и Турији, нема бољитка, а сви добро знамо шта је све постигао Одбојкашки клуб 'Младост' из Турије у прошлости, и да су у њему поникли многи озбиљни играчи. Колико видим руководство општине Србобран са великим ентузијазмом приступа томе да се, не само спорт уздигне, него да се унапреди општи живот грађана ове општине, што заслужује сталну подршку", рекао је Гајић, селектор одбојкашке репрезентације која се окитила златном медаљом на Олимпијским играма. Овога пута подршка о којој је говорио Гајић потврдила се у донацији Одбојкашког савеза Србије наведеним клубовима. Наиме, оба клуба добили су одбојкашке лопте и један сет опреме за целу екипу. Председник ОСС обишао је и спортске хале у Србобрану и Турији.

"Наша средина води рачуна о спортистима. Имамо 23 спортска колектива у 15 спортских дисциплина. Имамо око 1.000 регистрованих играча, што је импозантан број за малу средину каква је наша. Сваке године број деце која тренирају неки од спортова се повећава, и то је посебан квалитет на који стављамо акценат. Одбојку тренира око стотињак дечака и девојчица. Надам се да ћемо након ове посете послати једну јако важну поруку, а то је да је одбојка важан и значајан спорт за нашу општину", рекао је Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, и захвалио Гајићу на издвојеном времену и исказаној спремности да пружи подршку пројектима и идејама србобранске локалне самоуправе и њених спортских активиста.

Службени лист