Српски  Magyar 

Србобран предложио трасу брзе саобраћајнице

Општина Србобран предложила је трасу будуће брзе саобраћајнице Сомбор - Кикинда, чија изградња треба да почне крајем године. О овом предлогу упознати су стручњаци МХМ Пројект Нови Сад, пројектним бироом који израђује идејно решење пута и студију изводљивости, као и Завода за урбанизам. Предложена траса биће представљена наручиоцу посла - надлежном покрајинском секретаријату и Јавном предузећу "Путеви Србије", а затим ће се заједнички бирати решење, најприхватљивије за све учеснике у послу.

Како је саопштио Насер Мостафа из МХМ Пројект, током пројектовања биће разматране и трасе кретања пољопривредних машина, како нови пут не би донео проблеме и ограничења у бављењу пољопривредом, најважнијом привредном граном овог дела Бачке.

"Ово је први састанак који се бави брзом саобраћајницом која ће проћи и кроз нашу општину. Пренели смо пројектантима и представницима Завода за урбанизам наше сугестије, посебно оне везане за потребе пољопривредника. Захваљујем партнерима и уверен сам да ћемо заједничким снагама доћи до најбољег решења. Још увек немамо дефинитивну трасу, оно што је било на раном јавном увиду подложно је променама и надам се да ће све сугестије које буду прихваћене на крају резултирати бољом и ефикаснијом брзом саобраћајницом, од највеће користи за све грађане Србобрана", рекао је након састанка Радивој Дебељачки, председник општине Србобран. Он је оценио да се ради о историјском пројекту за државу Србију, Војводину и Србобран, због чега је потребно све темељно анализирати и постићи снажан и свеобухватан договор. "Потребне су нам реалне и утемељене сугестије, не смемо реметити редовне активности и развој, а оно што добијамо биће на на корист свих будућих генерација", рекао је Дебељачки и најавио максималну кооперативност србобранске локалне самоуправе на свим задацима и пословима који јој буду поверени.

 

Службени лист