Српски  Magyar 

Придружи се Црвеном крсту, постани волонтер

Црвени крст Србобрана донео је одлуку да овог пролећа освежи и омасови волонтерске редове. Позив се упућује свим заинтересованим ученицима основних и средњих школа, за које ће бити организовани курсеви за волонтере.

Потребно је до 23. марта пријавити се за волонтирање у просторијама Црвеног крста, улица Светог Саве број 15, свакога радног дана у преподневним часовима, или на телефон 063.7656.031. Све информације заинтересованим младим људима пружиће Горан Радовановић, секретар Црвеног крста Србобран, који је најавио да ће управо 23. марта почети курс за волонтере.

Црвени крст Србије је највећа и најстарија волонтерска организација у земљи која окупља 60.000 волонтера. Од тог броја је 20% старијих, 20% је средњих година, а 60 % чине млади волонтери. Волонтери раде на унапређењу своје заједнице и истовремено кроз рад, бригу и учење мењају  своје животе и животе својих суграђана.

Волонтерски рад у оквиру Црвеног крста Србије представља свесно поклањање времена, вештина, знања и енергије за добробит других људи и заједнице без материјалне надокнаде.

Службени лист