Mar 08, 2021 Last Updated 1:36 PM, Mar 8, 2021

Јавни позив за економско оснаживање избеглих лица

Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону АП Војводине, расписао је јавни позив за доделу средстава за економско оснаживање избеглих, прогнаних и расељених лица у Аутономној Покрајини Војводини. 

"Јавни позив се расписује за лица која у складу са законом имају или су имала статус избеглих, прогнаних или расељених лица на територији Републике Србије, а имају боравиште односно пребивалиште на територији Аутономне Покрајине Војводине. Јавни позив се расписује за кориснике који имају боравиште односно пребивалиште на територији следећих општина: Србобран, Сента, Суботица, Чока, Нови Сад, Темерин, Апатин и Сремска Митровица.

Помоћ се одобрава једнократно и бесповратно, у виду механизације, машина, опреме и алата за обављање производних или услужних делатности, у циљу економског оснаживања корисника и стварања материјалних услова за њихову потпуну и трајну интеграцију.

Максимална вредност помоћи је 200.000 динара по кориснику, а укупан износ средстава предвиђен за овај јавни позив je 4.000.000 динара", наводи се у позиву.

Јавни позив траје до 03. марта 2021. године.

Образац Пријаве, као и остале информације, могу се добити у просторијама Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, у Новом Саду, као и код повереника за избеглице и миграције у општинама обухваћеним Јавним позивом. За додатне информације у вези са  Јавним позивом  можете се обратити  Фонду за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, Нови Сад, Булевар Михајла Пупина број 25, на телефон 021/475 4 295 или на имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Пријаву са траженом документацијом у затвореној коверти поднети на адресу: Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, 21000 Нови Сад, Булевар Михајла Пупина 25 са назнаком за "Јавни позив – економско оснаживање".

Све о јавном позиву можете видети ОВДЕ.

Службени лист