Српски  Magyar 

Ускоро лакши приступ јавним објектима за инвалидна лица

Два јавна објекта у Србобрану, зграда Скупштине општине и зграда Центра за социјални рад, ускоро ће бити прилагођена и потребама особа са инвалидитетом. У њима се ових дана реализују вредни пројекти адаптације, за које су средства обезбеђена из фондова Европске уније.

Како је саопштено, укупна вредност планираних радова износи 15.114.880 динара -  12.806.174 за радове у згради СО Србобран, и 2.308.706 за радове у згради Центра за социјални рад.

У објекту на Тргу слободе, у западном крилу зграде, уз степениште у дворишту биће постављена електрична платформа за инвалидска колица. Такође, у оквиру постојећег тоалета биће формиран нови, који ће испуњавати потребе инвалидних лица, а радиће се и на отклањању препрека у самој згради како би посетиоци у колицима могли несметано да улазе у просторије. И источно крило зграде добиће лифт за потребе инвалидних лица, а на улазу у шалтер салу биће постављена још једна мања платформа. Двориште овог објекта такође ће претрпети одређене измене; паркинг простор имаће видно обележена паркинг места за возила особа са инвалидитетом, тротоар у оквиру паркинга биће прилагођен, потпуно раван и са довољно простора за несметан пролаз од возила до поменутих платформи.

У објекту Центра за социјални рад, у улици Светог Саве, биће постављена нова платформа за лакши приступ особа са инвалидитетом пријемној канцеларији, биће постављена надстрешница, а потребама ових особа биће прилагођен и тоалет.

Ови важни радови финансирају се средствима Европске уније, покровитељ је Министарство за европске интеграције, док локална самоуправа финансира мање додатне радове и обезбеђује потребне дозволе за реализацију инвестиције.

Службени лист