Српски  Magyar 

"Градитељ" спреман за изазове које носи зима

Једино комунално предузеће у општини Србобран, ЈКП "Градитељ", стоји на услузи грађанима током читаве године, а намера је да се са таквом праксом настави и у 2021. години уз још квалитетнију услугу, најавио је директор предузећа Милош Јовановић. Централна тема разговора са Јовановићем било је одржавање путева у условима снежних падавина.

"Морам напоменути да смо се ми одавно спремили за ове услове, још 15. новембра смо били апсолутно спремни за снег, а наша дежурна служба ради 24 часа седам дана у недељи. Синоћ је на терен изашло пет возила, уклањан је снег са коловоза и бачена је со на свим приоритетним улицама у општини. Јутрос у 05.00 сати на терен су поново изашле екипе које уклањају снег, а грађани и сами могу да потврде да већ око 10.00 часова снега није било ни у једној улици. Такође, очишћене су и пешачке стазе и прилази пешачким прелазима на свим местима која су у плану рада предузећа, тако да мислим да грађани могу бити задовољни.

Доста често грађани долазе у заблуду око тога које су саобраћајнице у надлежности 'Градитеља' и то је важно да разјасним. Наша дужност је да одржавамо само локалне путеве, али ми самоиницијативно очистимо и регионалне путеве у нашим насељеним местима, јер не желимо да чекамо службе 'Бачка пут', којима су ти путни правци другог или трећег приоритета. Ту спада и пут од Србобрана до надаљске раскрснице, који ми очистимо иако није у нашој надлежности, јер желимо да грађани Турије и Надаља имају одмах проходне путеве. Не желимо да се било ко из та два насељена места осети запостављено. Мост у Србобрану, иако није наша надлежност, потпуно је очишћен, при том мислим и на стазе, прилазе и степеништа, јер знамо да велики број наших грађана са Вашаришта има потребу да га пређе већ у рано јутро. Иначе, остале саобраћајнице ван насељених места нису наш посао, и неке могуће замерке за њихово стање не могу се нама упућивати.

Залихе соли којима располажемо су довољне, данас ће нам бити испоручено још 50 тона, што је уговорено раније, али нисмо хтели до сада да повлачимо док не потрошимо старе залихе. Трудимо се да водимо ово предузеће домаћински, да нам со не пропада. За вечерас је најављена ледена киша и пад температуре, због чега ће зимска служба касније поподне посути нову количину соли, како би се спречила поледица и како би наше улице биле безбедне. Путеви ће у сваком моменту бити проходни, и то грађанима могу да обећам. Зимска служба не ради само онда кад је видите на улицама, она дежура нон-стоп и прати метео услове", рекао је Милош Јовановић, директор ЈКП "Градитељ".

 

Службени лист