Српски  Magyar 

Новим предузетницима новчана подршка од општине Србобран

Председник општине Србобран Радивој Дебељачки уручио је данас уговоре (ваучере) о подршци пословању новим предузетницима који су претходних месеци покренули послове у Србобрану. За њих је из општинског буџета издвојено по 250.000 динара. За програме активне политике запошљавања, попут стручне праксе, јавних радова и подршке предузетницима, у општинском буџету за 2020. годину укупно је опредељено 4,5 милиона динара. У овом наврату подршку су добила три нова предузетника.

"Радује нас што мала привреда иде узлазном путањом и знам да је веома важно да и ми као локална самоуправа дамо подршку тим процесима кроз нова запошљавања, као што се то чини кроз овај програм. Заједничким снагама са Националном службом за запошљавање, у последње време стигли смо значајног броја предузетника и према званичним подацима, општина Србобран налази се у првих 30 општина у Србији по броју новоотворених предузетничких радњи у односу на број становника. Сигуран сам да су и ове мере помогле томе. Локална самоуправа има жељу да подржи предузетнике, и оне који већ раде и оне који планирају да покрену бизнисе, и мислим да је ту будућност развоја наше општине. Морамо да се фокусирамо на малу и средњу привреду, да субвенционишемо тачно оне мере које ће повећати број запослених", рекао је у разговору са новим предузетницима Радивој Дебељачки, председник општине Србобран. 

Нови србобрански предузетници захвалили су Дебељачком и локалној самоуправи на подршци коју су добили, уз најаве да ће нова обртна средства у највећој мери усмерити у набавку опреме, с циљем да што пре и што ефикасније успоставе чврсте темеље својих бизниса и даљим развојем дају допринос развоју целог друштва и новим запошљавањима.

Уз председника општине, ваучере предузетницима уручиле су Милица Зарић, заменица председника општине, и Наташа Зекић из Канцеларије за локални економски развој општине Србобран.