Nov 26, 2020 Last Updated 3:50 PM, Nov 25, 2020

Новорођеним бебама уручени пакети помоћи

Бебе рођене у Србобрану, Турији и Надаљу у другом и трећем кварталу 2020. године, укупно 63, добиле су на поклон од локалне самоуправе  пакете помоћи које чине постељина за креветиће. Уз постељину, на рачуне младих родитеља стигла је и новчана подршка од 20.000 динара. Обезбеђивању подршке за новорођенчад придружило се и Удружење "Рука спаса", чије су чланице за ову прилику припремиле ручне радове од природне вуне, капице, шалове, чарапице.

"За нас је ово један од најлепших догађаја у току године, тренутак када новорођеним бебама у нашој општини уручујемо пакете помоћи. Уз новчани део који за сваку бебу износи 20.000 динара, а 40.000 динара за децу самохраних родитеља, обезбеђујемо и постељину, док се 'Рука спаса' увек потруди да деци поклони рукотворине које сами израђују.

Општина Србобран стално помаже и нешто старију децу; свако треће и четврто дете које похађа вртиће и основне школе има бесплатну ужину, као и деца из социјално угрожених породица и ромских породица, док сва друга деца плаћају само пола цене.Средњошколци и основци имају бесплатан и регресиран превоз до својих школа, а сви студенти који су поднели захтев, добили су од општине Србобран стипендије", рекао је приликом уручивања поклона Радивој Дебељачки, председник општине Србобран.

Савка Лазић, председница "Руке спаса" захвалила је локалној самоуправи на подршци акцији која је покренута још 2018. године. "Од 2018. године редовно помажемо младе родитеље и весели нас што је забележен раст броја новорођенчади. Надам се да ће акција трајати и наредних година и надам се да ћу неке од присутних мајки поново срести овде, са другим или трећим дететом", рекла је Савка Лазић. 

    

Службени лист