Српски  Magyar 

Радивој Дебељачки посетио Tisza automotive у Бечеју

На позив менаџмента Tisza automotive, познате мађарске аутоиндустрије која послује у Србији, Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, и Милош Јовановић, члан Општинског већа, посетили су производни погон ове компаније у Бечеју. Разговарало се могућностима сарадње једне успешне компаније и локалне самоуправе чији грађани чине тим запослених у тој компанији.

Tisza automotive послује у Србији од 2014. године, када је отворена фабрика у Сенти, а од 2017. и 2019. године присутна је и у новим погонима у Бечеју и Кикинди. После овог проширења капацитета, са 1.800 запослених Tisza automotive постала је један од најзначајнијих послодаваца у овом делу Војводине.

Добри услови за рад навели су и више од 30 Србобранаца да посао потражи у Бечеју, тако да данас у фабрици има запослених који бележе трогодишњи радни стаж на овом месту.

"Применом новог пословног модела и отварањем новог погона постепено се остварује циљ компаније да њени запослени раде у месту у којем живе, или које је најближе њиховом становању, као што је то случај са нашим радницима из нама најближег Србобрана. Нова организациона структура доприноси оптимализацији пословања, производња са одвија модерном технологијом, запослени се прво обучавају за рад, а касније се стално усавршавају. Посао није физички тежак, иако се обавља стојећи, а ради се у климатизованом, чистом и уредном простору. Најважније, процес производње се одвија без штетног утицаја по здравље и на животну средину. За све раднике обезбедили смо и посебне погодности - превоз до радног места, повољне услове рада, дугорочно запослење, могућност усавршавања и напредовања, добровољно пензијско осигурање и друге бенефиције", упознали су госте из Србобран менаџери Tisza automotive.

Обилазећи погон председник општине Радивој Дебељачки уверио се да изречене оцене одговарају виђеном, а то су потврдили и поједини Србобранци са којима се срео на производним линијама. Сви они истичу да су услови за рад веома добри, плате су сигурне и редовне, долазак и одлазак са посла једноставан и брз, а они који имају амбиције и спремни су да додатно уче, имају отворен пут за напредак кроз компанијски систем.

Сам поступак пријаве за посао у Tisza automotive веома је једноставан и довољно је у првом кораку попунити online брзу пријаву, чији је циљ убрзавање и поједностављење процедуре и моментална обрада регистрације, као и брза потврда примљене пријаве.

"Хвала менаџменту Tisza automotive на отвореној могућности да се на лицу места уверимо како послује ова компанија и како се у њој сналазе наши суграђани који су се запослили у Бечеју. У овом тренутку у овој фабрици раде 32 особе из Србобрана и уверили смо се да стварно раде у добрим условима, које компанија промовише приликом запошљавања. За нас је важно да наши незапослени грађани и даље имају могућност да дођу до посла у Tisza automotive, стекну нове вештине и зараде плате, и тако сами подигну квалитет свог живота. Захваљујући политици Владе Србије стварају се услови за развој привреде, а тако и наше локалне средине, посебно кроз запошљавање. Наш фокус ће бити отварање нових радних места у Србобрану, али слика града већ се мења на боље, а допринос томе дала су и запошљавања у великим компанијама у градовима из нашег окружења. Истовремено, све више интересовања има и за улагање у нашу средину, мала привреда је у све већем замаху, и надам да ћемо ускоро имати и нова радна места у Србобрану, што нам је један од примарних циљева у деловању", рекао је након састанка Дебељачки. 

 

Службени лист