Nov 26, 2020 Last Updated 3:50 PM, Nov 25, 2020

Запосленим у Дому здравља уручене медаље

Пандемија COVID 19 ове године на пробу је ставила све медицинске раднике. Више од пола године на првој линији фронта, храбро се боре против непријатеља који прети целом свету, а свој део борбе преузели су и запослени у Дому здравља "Др Ђорђе Бастић", који даноноћно брину о здрављу Србобранаца, Туријаца и Надаљчана. Пожртвованост, хуманост и стручност које медицинари показују из дана у дан, навели су руководство локалне самоуправе да им доделом посебних медаља поводом Дана општине Србобран, јавно изрази поштовање и захвалност за вредни ангажман свих запослених у овој установи.

"Они су наши хероји и хвала им за све што чине за нас у овим тешким месецима. Битка још није готова и због тога наши грађани морају да наставе да буду одговорни. Свим здравственим радницима додељујемо медаље као знак захвалности за труд који улажу, за бригу о нашем здрављу, за све што раде за своје суграђане. Општина Србобран улаже значајна средства у здравствени систем, који у нашој локалној средини превазилази ниво примарне заштите јер желимо да нашим суграђанима пружимо што више услуга у месту у ком живе", рекао је приликом уручивања медаља Радивој Дебељачки, председник општине Србобран.

Др Властимир Кладар, директор ДЗ "Др Ђорђе Бастић", захвалио се руководству општине Србобран на исказаном поштовању за све запослене, али и позвао грађане да својим понашањем и праћењем препорука, постану партнери медицинских радника у борби са заразом. "Ми смо један од најбољих Домова здравља у Србији и нећемо се зауставити док не пружимо здравствену помоћ, заштиту и негу свима којима буду потребне. Позивам грађане да се чувају, да и даље прате препоруке епидемиолога и других стручњака, јер ће нас управо одговорно понашање, уз медицинску заштиту, најпре учинити победницима над вирусом", рекао је др Кладар.

 

Службени лист