Српски  Magyar 

Не излази без маске

Председник општине Србобран Радивој Парошки поново је данас позвао грађане Србобрана, Турије и Надаља да поштују све мере Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID 19, посебно апострофирајући важност ношења заштитних маски.

"У овом тренутку када су у пуном капацитету у борби против заразне болести COVID 19 ангажовани сви здравствени капацитети, струка и знање, наша обавеза је да ношењем заштитних маски сведемо могућност ширења болести на најнижи ниво, чиме штитимо себе, друге и дајемо подршку и помажемо херојима наших дана - здравственим радницима. Молим грађане да носе маске у свим јавним затвореним просторима, у радњама, апотекама, банкама и свим другим објектима, установама и институцијама, али да учине и додатни искорак и користе маске на отвореном простору, посебно у сусретима са другим људима, у редовима пред радњама, на пијацама, на аутобуским стајалиштима. Није на одмет да маске са собом имају и млади и деца, и за њих је то најбоља заштита.

Због важности ношења маски али и држања физичке дистанце, општина Србобран покреће велику друштвену акцију промовисања ових модела понашања. Кроз поруке на билбордима, плакате и друге садржаје желимо да приближимо грађанима вредност и неопходност ових мера. Желимо да наши партнери у акцији буду све институције, установе, јавна предузећа, удружења грађана и невладине организације, спортски клубови и сви појединци који препознају значај одлука Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID 19.    

Чувајући себе и друге око нас, помажемо и чувамо здравствени систем. Ношење маски ће нам помоћи да брзо савладамо епидемију и вратимо се уобичајеном начину живота, без ограничења, дружењу са драгим особама, путовањима и прославама", поручио је грађанима Радивој Парошки, председник општине Србобран.