Српски  Magyar 

Јавни позив за куповину 15 сеоских кућа за избеглице

Комисија за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица кроз куповину сеоских кућа и доделу пакета помоћи, који се реализује у оквиру Регионалног стамбеног програма, саопштила је данас да до среде, 10. јуна, траје могућност предаје документације за учешће на конкурсу, те позвале грађане који имају право учешћа да искористе прилику и пријаве се за понуђену помоћ.

Према јавном позиву, у понуди је могућност за куповине 15 сеоских кућа и додела истог броја пакета помоћи у виду набавке грађевинског материјала и/или кућних апарата/намештаја.

"Предмет Јавног позива је додела помоћи за решавање стамбених потреба избеглица кроз куповину 15 сеоских кућа и доделу пакета помоћи у виду набавке грађевинског материјала и/или кућних апарата/намештаја за лица која имају пријављено пребивалиште/боравиште на територији Општине Србобран (у даљем тексту: помоћ).

Помоћ за решавање стамбених потреба избеглица кроз куповину сеоске куће и доделу пакета помоћи је бесповратна и одобрава се у максималном износу до 11.000 евра у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан конверзије.

Помоћ за куповину сеоске куће одобрава се у максималном износу до 9.500 евра, у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан конверзије, док се пакет помоћи у виду набавке грађевинског материјала и/или кућних апарата/намештаја (у даљем тексту: пакет помоћи) одобрава у максималном износу до 1.500 евра, у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан конверзије.

Изабрани корисник помоћи може додатно да учествује сопственим средствима у купопродајној цени сеоске куће у износу до 50% од износа који се одобрава за куповину сеоске куће", стоји у јавном позиву.

Компетан јавни позив можете видети овде.


Службени лист