Српски  Magyar 

"Вулкан комерц" и општина Србобран склопили донаторске уговоре

Предузеће "Вулкан комерц" укључило се у акцију прикупљања помоћи за социјално најугроженије породице у општини Србобран. Након компанија "Best Seed Producer" и "SCOM", донаторске уговоре са општином Србобран данас је потписао и "Вулкан комерц", тачније Радивој Парошки, председник општине Србобран и командант Штаба за ванредне ситуације, и Драган Крњетин, власник "Вулкан комерца". Ради се о два уговора чија реализација треба да олакша рад локалне самоуправе, односно Штаба за ванредне ситуације општине Србобран.

"Уговори ће значајно помоћи наш рад. Донатор 'Вулкан комерц' нам је првим уговором ставио на располагање једно возило за потребе збрињавања социјално угроженог становништва током ванредног стања. Другим уговором 'Вулкан комерц' и власник предузећа Драган Крњетин донирали су општини Србобран 150.000 динара за наредна 3 месеца, којима ће бити обезбеђена храна за социјално најугроженије становништво. Ово предузеће је и до сада исказивало велику ангажованост у различитим кризним ситуацијама, због чега може да послужи као добар пример социјално одговорног пословања. У име локалне самоуправе и Штаба за ванредне ситуације захваљујем се предузећу и Драгану Крњетину који по ко зна који пут показује велику хуманост и спремност да помогне друштву током кризних ситуација", рекао је Радивој Парошки, командант Штаба за ванредне ситуације.

Он је позвао и остале предузетнике који имају могућност и добру вољу да се придруже акцији донаторства. "Буџетски приходи нису на нивоу који је уобичајен, повећан је број грађана који се налазе у социјалној потреби, јер не могу да раде и зараде за прехрањивање породице. Обезбеђујемо топле оброке за најугроженије становништво, више од 200 оброка, такође смо обезбедили пакете помоћи за више од 2.000 пензионера са примањима нижим од 30.000 динара; у реализацији свега тога донације привредника нам много значе. У овом моменту нам је најзначајније да добијемо донације којима би се обезбедила храна за најугроженије категорије становништва, у том смислу нам је свака помоћ веома значајна", рекао је Парошки и додао да ће локална самоуправа пронаћи додатна средства како би се наставило са помагањем овим породицама.

Власник "Вулкан комерца" Драган Крњетин истакао је да ванредна ситуација од свих захтева да се ванредно и понашају, удруже снаге и заједно осмисле решења за изазове који су се појавили пред друштвом.

"Многе људе су ове ванредне околности довеле у незавидну економску ситуацију, што захтева од свих нас који смо у могућности да помогнемо, да то и учинимо. 'Вулкан комерц' је кроз цео свој привредни живот, дуг 30 година, увек била у могућности да помогне кад је то било потребно. Нажалост, поново имамо разлога да се ангажујемо јер нас недаће не заобилазе. У складу са нашим могућностима смо се ангажовали у покушају да што више помогнемо локалној самоуправи у превазилажењу ових ванредних околности. Истовремено, ово је и апел свим мојим колегама привредницима, ако су у могућности, да се прикључе овој акцији у којој помажемо социјално угроженом становништву. Надам се да ћемо убрзо пребродити кризу изазвану коронавирусом, да она неће још дуго трајати, а нама је до тада заједнички циљ и на неки начин обавеза да заједнички делујемо", рекао је Крњетин. Спремност да помогне Крњетин је исказао и када се ради о Полицијској станици Србобран и Дому здравља "Др Ђорђе Бастић", уколико искажу неку врсту потребе.





Службени лист