Српски  Magyar 

Наставља се подела пакета пензионерима са примањима испод 30.000

"Волонтери Штаба за ванредне ситуације општине Србобран у најкраћем року испоручили су на кућне адресе све пакете помоћи за пензионере са примањима мањим од 30.000 динара. Прве реакције примаоца помоћи биле су веома позитивне, посебно због чињенице да пакети садрже и специјална средства за одржавање хигијене домаћинства, што је веома важно за онемогућавање ширења корона вируса.

Волонтери су за ову акцију користили званичне спискове надлежних служби које брину о правима пензионера. Ипак, приликом поделе помоћи уочено је да спискови који су добијени од званичних органа нису комплетни и један број пензионера, који имају право на ову врсту помоћи, није добио пакете. Због свега Штаб за ванредне ситуације понавља акцију припремања и дистрибуције пакета помоћи и у наредним данима сви они добиће ову врсту материјалне подршке. 

Штаба за ванредне ситуације са задовољством констатује да је досадашња испорука учињена у најкраћем року, због чега јавне похвале за ангажман и енергичност заслужују сви волонтери", наводи се у саопштењу Штаба за ванредне ситуације општине Србобран.