Српски  Magyar 

Како до дозвола за кретање?

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања („Службени гласник РС“, бр. 29/20), Штаб за ванредне ситуације општине Србобран  дана  06. 04. 2020. доноси

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е   З А   Г Р А Ђ А Н Е

О ИЗДАВАЊУ ДОЗВОЛА ЗА КРЕТАЊЕ ТОКОМ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА ЛИЦИМА КОЈА ПРУЖАЈУ УСЛУГУ ПОМОЋ У КУЋИ, ПЕРСОНАЛНИМ АСИСТЕНТИМА И РОДИТЕЉИМА КОЈИ КОНАЧНОМ СУДСКОМ ПРЕСУДОМ РЕГУЛИШУ ВИЂЕЊЕ ДЕТЕТА

У складу са саопштењем за јавност Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања од 05. 04. 2020. године, грађани којима је потребна дозвола за кретање током трајања полицијског часа, ради пружања услуге помоћ у кући (као услуге социјалне заштите, али и директно уговорене помоћи између 2 лица), услуге персонални асистент и грађани који коначном судском пресудом регулишу виђење детета (преузимање и враћање детета од једног родитеља), потребно је да се захтевом обрате општини Србобран. Уз захтев за добијање дозволе, подносилац захтева је дужан да поднесе потребна документа која потврђују разлог за издавање ове дозволе, као и судску пресуду, у случају да захтев за издавање дозволе подноси родитељ коме је на основу судске пресуде регулисано право на преузимање и враћање детета од другог родитеља.

Општина Србобран ће, у сарадњи са Центром за социјални рад општине Србобран и другим органима, обрадити податке о поднетим захтевима и исте упутити Министарству за рад запошљавање, борачка и социјална питања, на даље поступање.

Општинска управа Србобран израдила је модел обрасца за подношење захтева, а прихватиће се и захтеви поднети у другој форми, са потребним подацима.

Све потребне информације, грађани могу добити путем телефона: 021/730.020, локал 113, 021/730.050, 063/1050.097 или путем маила: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Захтеви се подносе поштом на адресу: Општинска управа Србобран, Србобран, Трг слободе бр. 2 или електронским путем на маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

                                                                                                 Командант општинског штаба

                                                                                                      Радивој Парошки

 

Службени лист