Српски  Magyar 

"Scom" и "Best Seed Producer" обезбедили помоћ за угрожене грађане

Општина Србобран потписала је данас два донаторска уговора којим се у ситуацији ванредног стања због борбе са COVID 19, обезбеђује подршка и помоћ угроженим грађанима. Донатори у овим случајевима су предузеће "Scom" и предузеће "Best Seed Producer", која послују у општини Србобран.

"Ова предузећа раде на нашој територији и запошљавају наше суграђане, а као друштвено одговорне компаније одлучиле су се да донирају прехрамбене производе за угрожене грађане, у вредности више од 200.000 динара. У име локалне самоуправе захваљујем предузећима која су показала спремност да дају свој допринос и подршку грађанима у ванредном стању", рекао је Парошки. Он је апеловао и на друга предузећа да се, уколико су у могућности, придруже акцији прикупљања помоћи за угрожене грађане, јер је веома значајно у кризним временима исказати заједништво и солидарност. "Неколико предузећа из Србобрана већ се укључилo у прикупљање помоћи, попут предузећа 'Vulkan comerc' и 'Реахем', и надам се да ће их у будућности бити још више", рекао је Парошки.


Уговоре је у име општине Србобран потписао Радивој Парошки, председник општине Србобран, а у име донатора Саша Вујачић, директор предузећа "Scom", и Драган Праштало, директор предузећа "Best Seed Producer".

Саша Вујачић, директор компаније "Scom" истакао је овом приликом да донација за општину Србобран није једина акција ове врсте која се тренутно спроводи.

"Од почетка ванредног стања предузели смо низ акција - делимо бесплатно семе за све запослене у здравству, војсци и полицији, тако да сви који имају регистровано пољопривредно газдинство на своје име могу да нам се обрате и добиће семе које има је потребно, без обзира на поцршине којим располажу. Такође, Министарству пољопривреде је наша компанија и њени саставни делови понудила услугу складиштења у хладњачама, као и бесплатне услуге наших лабораторија", рекла је Љиљана Милошевић, директорка маркетинга у компанији "Best Seed Producer"

Службени лист