Српски  Magyar 

Радње за пензионере у суботу од 04.00 до 07.00 часова

На основу члана 38 и 43. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Службени гласник РС“ бр.87/2018), Члана 9 става 1. тачке 15. Одлуке о организацији и функционисању цивилна заштите на територији општине Србобран „Службени лист општине Србобран“ бр. 6/2011), а у складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања („Службени гласник РС“, бр. 29/20), Штаб за ванредне ситуације општине Србобран на седници одржаној дана 04. 03. 2020. године доноси следеће:

З А К Љ У Ч К Е

1. Ограничава се радно време свим трговинским и осталим радњама на територији општине Србобран и то суботом од 07.00 до 12.00 часова. У недељу трговинске и остале радње неће радити.

Наведено ограничење се издаје због ограничења забране кретања лица у складу са Наредбом о ограничену и забрани кретања на територији Републике Србије  ( “Службени гласник РС” 34/20, 39/20, 40/20 и 46/20) и забране кретања која важи од суботе у 13.00 часова до понедељка у 05.00 часова ујутру. Одлуком Владе Републике Србије грађани старији од 65 година моћи ће да купе намирнице у продавницама у суботу од 04.00 часова до 07.00 часова, уместо у недељу.

2. Одлуком Владе Републике Србије у периоду трајања ванредног стања, на сахранама може бити присутно највише 10 особа, које морају поштовати међусобну раздаљину од два метра.

3а. Предлаже се Општинском већу општине Србобран да донесе одлуку да:

- Закупцима пословног простора који су у власништву општине Србобран, а који су привремено обуставили обављање своје делатности, буду ослобођени плаћања закупнине за период за које је закупац пријавио прекид обављања делатности. (доказ - решење о прекиду обављања делатности из АПР-а)

- Закупци пословног простора који су у власништву општине Србобран који због ванредног стања своју делатност обављају делимично или са скраћеним радним временом, буду ослобођени у висини од 40% од утврђене закупнине.

3б. Штаб за ванредне ситуације општине Србобран позива власнике пословних простора и објеката у приватном власништву да изађу у сусрет свим закупцима тако што ће их ослободити дела плаћања закупнине или их потпуно ослободити исте.

4. Штаб за ванредне ситуације предлаже свим трговинским радњама које послују на територији општине Србобран да се одлуче да пласирају производе од регистрованих пољопривредних произвођача са територије локалне самоуправе. Због тренутних околности, под којима пољопривредници имају ограничене могућности за пласман својих производа, Штаб за ванредне ситуације предлаже сарадњу трговинских радњи и пољопривредника са територије општине Србобран.

За повезивање регистрованих пољопривредних произвођача са трговинским радњама, и обратно, можете контактирати Канцеларију за локални економски развој на е маил Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на број 063/105.1166.

Командант општинског штаба
Радивој Парошки

Службени лист