Српски  Magyar 

ЈКП "Градитељ": Натријум хипохлорит за сва домаћинства

Јавно комунално предузеће "Градитељ" обезбедило је за сва домаћинства у општини Србобран ефикасно дезинфекционо средство против великог броја микроорганизама - натријум хипохлорит.

"Ово средство грађани су већ могли да преузму у седишту ЈКП 'Градитељ', у улици Доситеја Обрадовића бр. 2, а сада ће и свако домаћинство добити одређену количину. Након поделе домаћинствима, у сва три насељена места ће бити постављени пунктови са којих ће грађани и сами моћи да преузму овај дезинфицијенс, о чему ће благовремено бити обавештени", наводи се у саопштењу ЈКП "Градитељ".

Упутство за употребу раствора натријум хипохлорита:

Раствор се може користити за дезинфекцију објеката, површина, материјала, опреме, прибора, инструмената који нису у директном контакту са храном за људе или животиње, лабораторијског стакленог посуђа, инкубатора, транспортних средстава.

УПОТРЕБА: За третирање објеката, површина, материјала, опреме, прибора и инструмената:

Начин употребе: дезинфекција површина брисањем - неопходно је да површине пре дезинфекције буду очишћене од свих органских материја. Препоручено време контакта је 10 минута и дуже. Ако се врши дезинфекција потапањем онда је препоручено време контакта 30 минута.

МЕРЕ ЗАШТИТЕ:

При руковању са натријум хипохлоритом неопходно је носити заштитну опрему. Веома је битно правилно складиштење натријум хипохлорита - на тамном, хладном и добро проветреном месту, у одговарајућој амбалажи, складишти се одвојено од минералних киселина.

ПРВА ПОМОЋ:

Опекотине настале дејством натријум хипохлоритом испрати са пуно воде. Одмах одстранити контаминирану одећу. Очи испрати под млазом текуће воде. У случају гутања повређеном дати да пије воде и НЕ ИЗАЗИВАТИ ПОВРАЋАЊЕ. Код било каквог удисања гаса хлора, најбитнија је брза реакција и позивање медицинске помоћи.

Службени лист