Српски  Magyar 

Народна кухиња наставља са радом, оброци још бољи

Иако је 31. март требао да буде последњи дан рада Народне кухиње, због епидемије изазване корона вирусом и потребе да се помогне социјално угроженим грађанима, Штаб за ванредне ситуације општине Србобран донео је одлуку да Народна кухиња настави да служи куване оброке за наведену групе. Такође, донете је одлука и да се снабдевање храном унапреди и оброци су сада обимнији и још квалитетнији, саопштио је данас Радивој Парошки, командант Штаба за ванредне ситуације општине Србобран.

"Од увођења ванредног стања оброци се деле у Центру за спорт и туризам општине Србобран. У жељи да помогнемо што већем броју наших суграђана планирамо да прошири списак оних који имају право на подршку из Народне кухиње, посебно пензионерима са примањима до 10.000 или 15.000 динара. Све зависи од тога колико ћемо имати могућности да финансијски покријемо овај пројекат, као и од донација. Циљ нам је да постигнемо бољи квалитет оброка и опскрбимо што већи број људи", рекао је Парошки.

Старији од 65 година који не могу да се крећу оброке добијају на кућну адресу захваљујући вредним и пожртвованим волонтерима, а сви који могу да се крећу по храну долазе у Центар за спорт и туризам у Србобрану, у Месну заједницу Турија или у Дом пензионера у Надаљу.  

Парошки је за наредне дане најавио почетак паковања и дистрибуције пакета помоћи за све пензионере са примањима мањим од 30.000 динара, о чему је одлуку донела Влада Републике Србије. "Почеле су да стижу прве количине намирница које ће се делити. Наши волонтери вредно раде, почиње паковање и затим идемо у расподелу. На списку се налази 1.588 пензионера са примањима до 30.000 динара и сви они ће добити по два пакета - један са прехрамбеним производима и један са производима за личну хигијену и хигијену домаћинства", рекао је Парошки.

Командант Штаба за ванредне ситуације оценио је да је опште стање у Србобрану, Турији и Надаљу добро, "нема назнака да неко има одређене симптоме који указују на корона вирус", предузимају се све хигијенско-санитарне мере за безбедан рад и мере које доприносе смањењу контакта међу људима, због чега је, како је рекао Парошки, "поносан на све грађане општине Србобран" и њихову озбиљност у кризним тренуцима. "Грађани су дисциплиновани и прате све мере Владе Србије које служе њиховој заштити. У том смислу имамо добре резултате", рекао је Парошки.    

   

Службени лист