Српски  Magyar 

Нове мере Штаба за ванредне ситуације

Штаб за ванредне ситуације општине Србобран на ванредној седници одржаној у суботу, 21. марта, на основу одлуке Владе Републике Србије, донео је следеће закључке:

1. Грађани старији од 65 година могу напуштати своје домове недељом, у периоду од 03.00 до 08.00 часова ујутру, у циљу куповине намирница у самопослугама. За сва лица млађа од 65 година период кретања мења се суботом, када ће кретање бити забрањено од 20.00 до 03.00 часа ујутру.

2. Забрањује се рад свих објеката унутар тржних центара изузев самопослуга, продавнице хране и апотека.

3. Забрањује се боравак у свим парковима и јавним просторима намењеним за спорт и рекреацију.

4. Забрањује се јавно окупљање у затвореном простору у коме може боравити максимално 5 особа.

5. Забрањује се улична продаја производа кућне радиности, укључујући и простор код Сваштара.

6. Забрањује се угоститељским објектима да своју делатност врше тако да корисници купљене хране и пића конзумирају за столом, шанком у самом угоститељском објекту или башти угоститељског објекта. Угоститељ у периоду трајања ванредног стања неопходно је да успостави доставну службу или да организује шалтер за продају хране и пића, без уласка у сам угоститељски објекат. При томе радници у угоститељском објекту морају бити опремљени одговарајућом хигијенско-техничком опремом за спречавање ширења заразне болести. Ова мера се односи не само на ресторане и кафиће, него и на друге објекте у којима је за столом или шанком конзумирана храна и пиће (кладионице, играонице, аутоперионице).